Geen producten in winkelwagen
Menu

Dansensor MAP verpakkingsproducten van AMETEK MOCON

AMETEK MOCON levert wereldwijd al ruim 25 jaar Modified Atmosphere Packaging (MAP) testapparatuur voor kwaliteitscontrole en kwaliteitsborging in de farmaceutische- en voedingsindustrie. U vindt bij ons voor iedere toepassing het geschikte meetinstrument.

Wij zijn trotse marktleider in testapparatuur voor MAP verpakken, het verpakken onder beschermende atmosfeer (MAP) met producten voor onder meer:

Een greep uit ons assortiment van AMETEK MOCON

Verleng de houdbaarheid van uw MAP verpakte product

U hebt te maken met steeds hogere eisen op het gebied van traceerbaarheid. Supermarkten willen garanties op lekvrije verpakkingen. Milieuheffingen voor afvalverwerking leggen extra druk op uw marge. En terwijl uw productiekosten stijgen, blijkt gekwalificeerd personeel alsmaar moeilijker te vinden.

Wij snappen waar de pijnpunten liggen. En hebben op veel vlakken een oplossing in huis. Wij helpen levensmiddelenproducenten die verpakken onder beschermende atmosfeer beter om te gaan met de uitdagingen bij kwaliteitscontrole en -garantie van gasverpakte producten. Dansensor biedt een pakket oplossingen om de productkwaliteit te garanderen, kosten te besparen, verpakkingsafval te verminderen en te voldoen aan de vereiste traceerbaarheid. Onze geavanceerde systemen werken volledig automatisch en zorgen dus voor minder fouten en lagere arbeidskosten.

 

Gas besparen met een gasmenger

Een gasmenger aanschaffen bij Gullimex is een slimme manier van gas besparen. Waarom zou u meer betalen voor dure voorgemengde gassen, als zelf mengen efficiënter en net zo nauwkeurig is? De instrumenten van AMETEK MOCON maken het mogelijk om gassen zelf on-site te mengen, wat u flinke besparingen oplevert. De perfecte oplossing voor maximaal gebruiksgemak!

 

De gassamenstelling controleren en monitoren met een gas analyzer

Gas analyzers controleren en monitoren de gassamenstelling (O2 en/of CO2) tijdens een flow-, schalensluit- of dieptrekverpakkingsproces. Door het gasmengsel voortdurend te analyseren, en waar nodig bij te sturen, waarborgt de analyzer dat elke verpakking volgens specificaties wordt begast. Bovendien is bij toepassing op flowpackers een besparing van 20-50% haalbaar op het gasverbruik.

100% controle met lekdetectie apparatuur

Wilt u voorkomen dat uw imago beschadigd wordt door lekke verpakkingen? En wilt u 100% controle over uw productieproces? Met onze lekdetectie apparatuur detecteert u micro-lekken in gasverpakkingen.

De lekdetectie apparatuur van AMETEK MOCON bevat een unieke technologie die verpakkingen test zonder deze te beschadigen. Bovendien loopt u geen enkel besmettingsrisico wanneer u hiervan gebruik maakt. De test verloopt geheel automatisch, zodat een menselijke beoordelingsfout of kruisbesmetting (die in een waterbad kan ontstaan) uitgesloten is.

 

Ervaringen van onze klanten

Optimalisatie MAP-verpakkingsproces met MOCON Dansensor

“Het beste van de MAP Mix Provectus en de MAP Check 3 is toch wel de toegenomen efficiency en de gasbesparing. Een ander voordeel is de registratie van de metingen van de analyser. Van elk product kunnen we precies aantonen hoe het verpakkingsproces is verlopen. Dat geeft duidelijkheid en zekerheid.” Kenny Kap, Business Process Engineer van Colruyt Group, legt uit hoe de de MAP Mix Provectus en de MAP Check 3 bijdragen aan het verpakkingsproces.

Lees de volledige casestudy