Geen producten in winkelwagen
Menu

TempCube is de oplossing om te voldoen aan bewaarvoorschriften van geneesmiddelen

De nieuwe GDP verlangt meer aandacht voor bewaarcondities van geneesmiddelen tijdens opslag en transport en op het bewaren op kamertemperatuur. Samenwerkende Apotheken Sliedrecht kent drie locaties, Apotheek Hoogland, Thorbecke Apotheek en Apotheek Baanhoek West. Elke locatie hanteert de geldende bewaarcondities geadviseerd door de KNMP, de beroeps- en brancheorganisatie voor apothekers. De bewaarcondities van een geneesmiddel zijn namelijk bepalend voor de kwaliteit van het product. Het is niet alleen belangrijk dat de bewaarcondities in acht worden genomen, maar ook dat deze aantoonbaar worden gecontroleerd.

Probleemstelling

Samenwerkende Apotheken Sliedrecht gebruikte een automatisch temperatuurregistratiesysteem waarbij ze de gegevens alleen konden bekijken door in te loggen op een pc die op de locatie staat. Wanneer een koelkast een afwijking had werd een SMS verzonden en moest je naar de locatie voor onderzoek. Stephan Bervoets (locatiemanager van Apotheek Baanhoek West) wilde graag een systeem waar je overal vandaan de actuele temperaturen per koelkast kunt uitlezen, voor meer zekerheid over de kwaliteit van de producten en meer gemak.

Oplossing om bewaarcondities van geneesmiddelen na te leven

Op advies van Gullimex schafte Samenwerkende Apotheken Sliedrecht TempCube aan. Ze plaatsten in totaal 3 accespoints en 10 TempCubes verdeeld over deze 3 locaties, waar de temperaturen van al hun koelkasten worden geregistreerd. De TempCubes versturen elke 5 minuten temperatuurgegevens naar het accespoint dat ze vervolgens uploadt naar de cloud. Alle informatie is via een inlog 24/7 beschikbaar. In het kader van de ISO-certificering is het bovendien prettig dat TempCube naar wens rapportages genereert van elke gewenste periode.

Toepassing meetinstrumenten

TempCube levert de drie apotheken tijdwinst, gemak en zekerheid op. Stephan Bervoets kan vanaf één locatie alle temperaturen inzien. Zelfs vanuit huis, wat handig is in het weekend. Wanneer de temperatuur overdag of ‘s nachts afwijkt van de ingestelde waarden, stuurt het systeem een melding, dit kan gratis per email of tegen betaling per SMS. TempCube biedt de mogelijkheid om een kleine vertraging in te stellen. Zo komen er geen meldingen wanneer de temperatuur even omhoog schiet bij het vullen van de koelkast om vervolgens weer naar normale waarden terug te zakken.

Referentie

“De samenwerking met Gullimex is me heel goed bevallen. Ik vond ze via internet en had er gelijk een goed gevoel bij. Ze hadden een goed verhaal en ook de prijs was prima. Na aanschaft merkte ik dat ook hun service dik in orde is. Als er wat is, dan maken ze direct tijd om een oplossing te vinden. Ze blijven bovendien in beweging om het hun klanten nog makkelijker te maken. Daar hou ik wel van.”

Stephan Bervoets, Samenwerkende Apotheken Sliedrecht

Download PDF: TempCube is de oplossing om te voldoen aan bewaarcondities van geneesmiddelenWilt u meer informatie?

Joke Abé

Accountmanager Inside Sales
+32 53 80 97 54
j.abe@gullimex.be

Joke Abé
Wenst u op de hoogte te blijven?