Geen producten in winkelwagen
Menu

Alrijne Ziekenhuis: Zekerheid over veiligheid en kwaliteit met EBI 16

Elektronische Bowie & Dick test

Alrijne Ziekenhuis is onderdeel van Alrijne Zorggroep, waaronder ook verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn vallen. Bij Alrijne Zorgegroep werken ruim 3800 medewerkers. Alrijne Ziekenhuis heeft locaties in Leiden, Leiderdorp, Alphen aan de Rijn, Katwijk en Sassenheim. Op de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) van Alrijne Ziekenhuis borgt meetinstrument EBI 16 veiligheid en kwaliteit conform de hoogste hygiënische standaarden.

Download whitepaperVergelijkend onderzoek elektronische Bowie & Dick testinstrumenten ETS versus EBI 16

Probleemstelling

Met een Bowie en Dick-test controleren CSA’s het sterilisatieproces in hun autoclaven. Alrijne gebruikte hiervoor jarenlang het instrument ETS van het merk 3M™. Toen concurrent Ebro de EBI 15 lanceerde als volwaardig alternatief, stapte het ziekenhuis over vanwege het beloofde grotere gebruiksgemak. Helaas functioneerde de EBI 15 niet optimaal.

Ebro EBI 16 logger voor Bowie en Dick test

Producent Ebro ging met de feedback uit de markt aan de slag. Daaropvolgend werd de EBI 16 geïntroduceerd. De nieuwe versie hanteert een nauwkeuriger meetprincipe. Gullimex adviseerde Alrijne Ziekenhuis daarop de EBI 15 te vervangen door de EBI 16 logger voor Bowie en Dick test. De EBI 16 registreert nauwkeurig en geeft de resultaten helder weer. Bij een afkeur maakt de software bovendien met één klik op de knop inzichtelijk wat de mogelijke oorzaken van de afkeur zijn. De afkoeltijd is kort gehouden. Daardoor is de EBI 16 al na 15-20 minuten in staat een nieuwe test kan uitvoeren.

Toepassing meetinstrumenten

Alrijne Ziekenhuis gebruikt drie EBI 16’s op haar CSA en heeft bovendien één reserve. Met de EBI 16 controleert het ziekenhuis elke dag de werking van de autoclaaf conform de wettelijke richtlijnen. De EBI 16 betekent bovendien een forse besparing op de kosten. Het instrument gaat geen 400, maar 500 testcycli mee. Daarna wordt het instrument vervangen door een nieuw exemplaar voor de prijs van een kalibratie.

Referentie

“Ik ben erg enthousiast over de EBI 16. De nauwkeurigheid ervan en het gemak van de software zijn echte pluspunten. Inmiddels zijn ook andere ziekenhuizen de aanschaf van de EBI 16 aan het overwegen en dat verbaast me niets.”

Lucas Bakker, DSMH

Casestudy Alrijne ZiekenhuisWilt u meer weten over de EBI 16?

Joke Abé

Accountmanager Inside Sales
+32 53 80 97 54
j.abe@gullimex.be

Joke Abé
Wenst u op de hoogte te blijven?