Geen producten in winkelwagen
Menu

Volledige controle over transport en warehousing

Jan de Rijk Logistics is een toonaangevende logistiek dienstverlener met een grote eigen vloot en een stevig Europees netwerk. Het bedrijf levert al meer dan 40 jaar logistieke betrouwbaarheid als het gaat om transport, opslag en overslag van goederen. Ze zijn gespecialiseerd in goederen die een hoge waardedichtheid hebben en tijdskritisch zijn. De meest recent toegevoegde activiteit is de temperatuur gecontroleerde- en gevalideerde opslag voor farmaceutische goederen. Nu zijn ze een van de eerste logistieke dienstverleners in Europa met een volledig gevalideerd temperatuurmonitoringsysteem.

Probleemstelling

Jan de Rijk wilde zich kwalificeren voor zowel GDP als TAPA. Met de Groothandelsvergunning van IGZ mag Jan de Rijk Logistics namelijk ook farmaceutische goederen transporteren. En bovendien langer dan 48 uur opslaan. Hiervoor diende het warehouse te worden voorzien van een temperatuurregistratiesysteem. Jan de Rijk was al een volledig TAPA gecertificeerd vervoerder. Dat houdt in dat de vracht onder de voor de luchtvracht geldende security eisen vervoerd wordt.

Oplossingen voor transport en warehousing

Warehousing

Gullimex adviseerde TempWeb. Een systeem dat gebruiksvriendelijk en nauwkeurig is, alle gegevens automatisch in de cloud opslaat en real-time op afstand is uit te lezen. Met dit systeem heeft Jan de Rijk volledige controle over het warehouse, waardoor de cold chain van de goederen is gegarandeerd. Gullimex kalibreert het systeem jaarlijks om te garanderen dat het werkt en blijft werken conform de richtlijnen van IGZ. Bovendien wordt Jan de Rijk ontzorgt door de gegarandeerde up-time van het systeem te bieden.

Transport

Jan de Rijk maakt al sinds jaar en dag gebruik van de EuroScan-oplossing om het transport te monitoren. Hiermee heeft het bedrijf inzicht in het real-time temperatuurverloop tijdens transport. Bovendien kan men zien waar en wanneer de deuren open zijn geweest en is er 2-weg communicatie met koelmotoren. Ook kan de chauffeur door middel van een interface de temperatuur van de trailer zien op het scherm van zijn boordcomputer. Alle gegevens zijn eenvoudig via het portal te benaderen. Via een online portaal kan Jan de Rijk Logistics precies zien waar de producten zich bevinden, wat de temperatuur is en of het slot dicht zit.

Toepassing van de meetinstrumenten

Gullimex voerde in het warehouse mapping uit. Om te kunnen bepalen waar de hot & cold spots zich bevonden. Gullimex plaatste vervolgens op de kritische locaties temperatuursensoren van TempWeb. TempWeb registreert en monitort 24/7 de temperatuur in het warehouse. Bij een afwijking in het temperatuurverloop geeft TempWeb een alarmmelding. TempWeb registreert en monitort 24/7 de temperatuur in het warehouse. Bij een afwijking in het temperatuurverloop geeft TempWeb een alarmmelding.

Referentie

“We hebben met het temperatuurregistratiesysteem van Gullimex een verdere professionaliseringsslag gemaakt. Ze zijn een echte kennispartner van Jan de Rijk. Wat ik treffend vind aan Gullimex is dat ze met ons meedenken en meegroeien. Zo realiseerden ze eerst de temperatuuroplossing voor op de trailers en daarna ontzorgden ze ons steeds met hun goede service. Als er issues zijn, dan lossen ze die adequaat op.”

Rutger van Esseveld, manager, Jan de Rijk Warehousing

Casestudy Jan de Rijk Logistics
Jolien De Smet

Service & Sales Support
+32 53 80 97 54
j.desmet@gullimex.be

Jolien De Smet
Annick Van Nieuwenberg

Accountmanager
+32 472 87 42 09
a.vannieuwenberg@gullimex.be

Annick Van Nieuwenberg
Wenst u op de hoogte te blijven?