Geen producten in winkelwagen
Menu

E. van Wijk voldoet aan de GDP-richtlijnen dankzij Euroscan

E. van Wijk Logistics: Euroscan-recorder voorwaarde voor transport medicijnen

Dankzij Euroscan voldoet E. van Wijk aan de GDP-richtlijnen met betrekking tot temperatuurmonitoring voor het vervoer van farmaceutische producten. Euroscan is daarbij ook nog eens erg gebruiksvriendelijk.

E. van Wijk is een logistiek dienstverlener met vestigingen in Nederland, Roemenië, Polen en Oekraïne. Het transportbedrijf vervoert onder meer versproducten, chemicaliën en farmaceutische producten onder geconditioneerde omstandigheden. Ze biedt daarnaast warehousing aan voor medicijnen- en generieke opslag. De vloot van E. van Wijk Logistics in Nederland bestaat uit 135 vrachtwagens.

Probleemstelling

Voor het vervoer van farmaceutische producten moet E. van Wijk haar laadruimtes uitrusten met een temperatuurregistratiesysteem. Enerzijds omdat de klanten dit eisen, anderzijds omdat de regelgeving dit voorschrijft. Het systeem dat E. van Wijk hiervoor gebruikte, haperde echter nogal eens en ook de dienstverlening van de leverancier liet te wensen over. De kwaliteitsmanager stelde daarop een eisendocument op en ging de markt op voor een nieuw systeem met de juiste prijs, inclusief een goede service en met de mogelijkheid zowel bedrade als draadloze sensoren toe te passen.

De oplossing: Euroscan

Euroscan-recorders registreren, bewaken en communiceren onder andere over de luchtvochtigheid en de temperatuur. Dit gebeurt aan de hand van bedrade en draadloze sensoren die de geregistreerde data verzenden naar de cloud. Via een uitgebreid real-time overzicht is er 24/7 zicht op de status van elke transportlading. De Euroscan-software genereert desgewenst gedetailleerde analyses van de verzamelde data. Zo borgt E. van Wijk een correcte opvolging van de GDP-richtlijnen voor het transport van medicijnen.

Toepassing van Euroscan

De chauffeurs van E. van Wijk rijden met trailers, maar ook met combi’s waardoor twee laadruimtes afzonderlijk gemonitord moeten worden. Per laadruimte is één recorder nodig en een x-aantal sensoren. E. van Wijk startte met een test met 15 recorders. Die test verliep zo goed dat besloten werd de gehele vloot met de recorders uit te rusten. De Euroscan-recorders worden nu gefaseerd geïmplementeerd. Via een app op de smartphone kan de chauffeur zijn klant laten zien wat de temperatuur is op het moment van laden en lossen. Mocht de klant meer gegevens willen inzien van het transport, dan levert E. van Wijk die schriftelijk/ digitaal aan.

Referentie

Ingeborg Baars, GDP Responsible Person binnen de Nederlandse vestiging: “Het voordeel van Euroscan? Simpel: hij doet precies wat ‘ie belooft. Het is een heel duidelijk, functioneel en technisch goed systeem. En de analyses die wij ermee kunnen doen zijn zeer gedetailleerd en echt geweldig. Heel prettig om mee te werken.”

Case-study E. van Wijk
Jolien De Smet

Service & Sales Support
+32 53 80 97 54
j.desmet@gullimex.be

Jolien De Smet
Annick Van Nieuwenberg

Accountmanager
+32 472 87 42 09
a.vannieuwenberg@gullimex.be

Annick Van Nieuwenberg
Wenst u op de hoogte te blijven?