Geen producten in winkelwagen
Menu

Euroscan RX3 en Ebro TTX 110-thermometer vormen waterdicht systeem voor temperatuurmonitoring

Conway is een groothandelaar voor kleinere winkels met een breed assortiment, zoals tankstationshops, nachtwinkels en buurtwinkels. Ze leveren daarvoor een compleet assortiment van food en non-food. Denk: kant-en-klare snacks en snoepwaren, koffie, thee en frisdrank, tabakswaren, telecomproducten, batterijen, kantoor- en feestartikelen. De twee Belgische vestigingen van Conway bevoorraden dagelijks vanuit 73 vrachtwagen en zo’n 10 bestelwagens hun klanten. In Nederland is Conway bekend onder de naam Lekkerland.

Probleemstelling

Conway levert ongekoelde, gekoelde en diepvriesproducten. Van het totale wagenpark zijn daarom 25 vrachtwagens en 4 bestelwagens zodanig ontworpen dat ze alle drie soorten producten tegelijk kunnen vervoeren om zo klanten in één levering te bevoorraden. Wetgeving en het kwaliteitssysteem van Conway vereisen dat de temperatuur in elk compartiment nauwkeurig geregistreerd, bewaakt en beheerst wordt.

De oplossing

Conway vond bij Gullimex een totaaloplossing voor de gewenste temperatuurmonitoring: de Euroscan RX3. De Euroscan RX3 is een temperatuurrecorder die gebruik maakt van sensoren. De temperatuurrecorder heeft bovendien een ingebouwde printer. Hiermee kan de Conway-chauffeur bij aflevering een actueel temperatuurrapport printen om de klant te laten zien wat de werkelijke temperatuur tijdens het transport was. Conway combineert de Euroscan met de Ebro TTX110-voedselthermometer. Deze thermometer heeft een vaste insteekvoeler en voldoet aan de eisen van HACCP, BRC en IFS. Klanten kunnen daarmee direct bij levering de kerntemperatuur van een product controleren.

Toepassing meetinstrumenten

De gekoelde en diepvriescompartimenten van 25 vrachtwagens en 4 bestelwagens zijn uitgerust met sensoren. Die registreren continu de temperatuur. Alle data wordt vervolgens real time online opgeslagen. Met deze automatische registratie en vastlegging voldoet Conway aan de eisen van wet en regelgeving en van hun eigen kwaliteitssysteem. Elke cabine beschikt over een Euroscan-kastje met ingebouwde printer. Daarmee printen de Conway-chauffeurs bij levering een bon waarop de werkelijke temperatuur tijdens het transport staat.

Wanneer een klant toch zelf de kerntemperatuur wil controleren, dan kan dat met de compacte TXX110-voedselthermometer. De Euroscan en de thermometers laat Conway jaarlijks door Gullimex kalibreren.

Referentie

Annemieke Mareels, operations-planning: “Dankzij de Euroscan RX3 registreren we continu, kunnen we op elk moment inzicht geven én een schriftelijk bewijs afgeven van de producttemperatuur. Het is een zeer gebruiksvriendelijk systeem en Gullimex is de enige partij die dit zo aanbiedt dat het perfect aansluit bij onze eisen voor kwaliteit en hygiëne.”

Referentie

“Dankzij de Euroscan RX3 registreren we continu, kunnen we op elk moment inzicht geven én een schriftelijk bewijs afgeven van de producttemperatuur. Het is een zeer gebruiksvriendelijk systeem en Gullimex is de enige partij die dit zo aanbiedt dat het perfect aansluit bij onze eisen voor kwaliteit en hygiëne.”

Annemieke Mareels, operations-planning

Download casestudy Conway
Annick Van Nieuwenberg

Accountmanager
+32 472 87 42 09
a.vannieuwenberg@gullimex.be

Annick Van Nieuwenberg
Wenst u op de hoogte te blijven?