Geen producten in winkelwagen
Menu

IKEA Amersfoort: Meer precisie, gemak en betere management-informatie

IKEA bestaat al meer dan 60 jaar en heeft in Nederland 13 vestigingen. Alle vestigingen zijn uitgerust met een restaurant waar klanten terecht kunnen voor ontbijt, lunch, diner, of koffie en thee met wat lekkers. In aanvulling daarop biedt de bistro verschillende snacks. In de Swedish Food Market verkoopt IKEA FOOD producten aan de consument voor thuis. IKEA beschikt bovendien over een personeelsrestaurant. Op alle vier de locaties moet het voedsel voldoen aan de strenge normen van IKEA en van HACCP om voedselveiligheid te garanderen.

Probleemstelling

IKEA Amersfoort registreerde alle temperatuurgegevens handmatig. Een tijdsintensieve activiteit. De registraties werden wekelijks verzameld en beoordeeld, waardoor het management steeds pas achteraf zicht had op hoe de afgelopen week was verlopen. Een nieuwe meetsystematiek zou moeten zorgen voor meer precisie, gemak en betere management-informatie.

Oplossing om HACCP plan te borgen

Gullimex adviseerde IKEA Amersfoort en leverde vervolgens twee producten: TempWeb en TempMitter. Met de gegevens die IKEA uit TempWeb en TempMitter haalt, borgt ze heel efficient de kwaliteit van alle voedingsproducten die zij hun klanten en personeel aanbiedt. Dankzij automatische registratie wordt menselijk falen geminimaliseerd. Het management beschikt nu bovendien over betere management-informatie: er is een digitaal archief, gegevens zijn ook op afstand in te zien, en het systeem genereert heldere rapportages en grafieken.

Toepassing meetinstrumenten

TempWeb monitort continu de temperatuur van alle koel-, vries-, en warmhoudapparatuur in de IKEA-vestiging. Wanneer de temperatuur te warm of te koud wordt, genereert TempWeb automatisch een e-mail of een sms. IKEA kan zelf de alarmtijd instellen.

TempMitter is een digitale voedselthermometer. Met dit handmeetinstrument meet IKEA twee keer per dag de temperatuur van elk product in het restaurant en de bistro. TempMitter logt alle registraties automatisch. Bij elke afwijking van de gewenste temperatuur moet de medewerker aangeven welke actie hij onderneemt om de afwijking te herstellen. Blijft die actie uit, dan registreert het systeem dat ook. Met de TempMitter kan bovendien een visuele inspectie van de verpakking, het product of de THT worden vastgelegd. Middels een scan van de bijbehorende RFID tag zijn bovendien gelijk alle locatiegevens van de meting vastgelegd.

Referentie

“Gullimex heeft ons tijdwinst, gebruiksgemak en precisie gebracht. Via één online portaal borgen we nu het hele HACCP-verhaal. Dankzij deze automatiseringsslag heeft het management bovendien meer inzicht en overzicht. We zijn erg te spreken over hun serviceverlening.”

TM IKEA FOOD Amersfoort

Casestudy IKEA Amersfoort
Christophe Van Buynder

Accountmanager
+32 474 28 46 23
c.vanbuynder@gullimex.be

Christophe Van Buynder
Wenst u op de hoogte te blijven?