Geen producten in winkelwagen
Menu

Jumbo Van Meerendonk: Minder faalkosten en meer zekerheid met TempCube

Temperatuurregistratie

Supermarkt Jumbo Van Meerendonk heeft vier vestigingen rondom Breda: Ulvenhout, Terheijden, Etten-Leur Kerkwerve en Etten-Leur Geerkade. De driekoppige directie, Marcel en Anja van Meerendonk en Remco Bertens, stuurt de vier winkels met veel ambitie aan. Hun missie: een professioneel, vooruitstrevend bedrijf leiden waar medewerkers graag werken en klanten graag kopen. Een bedrijf om trots op te zijn.

Probleemstelling met TempCube temperatuurregistratie systeem

Net als elke andere supermarkt moeten de vier Jumbo Van Meerendonk-winkels voldoen aan de wetgeving. Dat betekent onder meer dat Jumbo-werknemers alle losse koelmeubelen dagelijks handmatig temperaturen. Die zijn namelijk niet aangesloten op het centrale koel controle systeem. De controle verloopt in principe goed tot er iemand op vakantie gaat of ziek wordt. Dan wordt de kans op fouten groter. Jumbo Van Meerendonk wilde daarom de menselijke factor eruit halen.

Oplossing

Gullimex adviseerde Jumbo om TempCube te gebruiken. TempCube is een automatisch temperatuurcontrole- en registratiesysteem. Er geldt nog steeds 1x per week een handmatige controle verplichting om de status te registreren. Maar de rest van de tijd is er continu automatische registratie van en inzage in de temperatuur. En de winkel ontvangt gelijk een melding bij ongewenste afwijkingen. met TempCube voldoet Jumbo Van Meerendonk aan de wettelijke voorschriften én voorkomt ze derving.

Toepassing van de meetinstrumenten

Jumbo plaatste TempCube in zo’n 60 stekkerklare koel- en vriesmeubelen. Een aantal daarvan zijn om te schakelen van vries naar koel en andersom. In het systeem zet Jumbo het meubel dan om naar een andere meldingsgroep vanwege de andere temperatuureisen. Jumbo deed de installatie zelf. Daarover zeggen ze: ‘Dat was plug & play. Een kwestie van routers ophangen, ze in je netwerk brengen en een naam geven’.

Referentie

“TempCube ontzorgt ons wettelijk en levert gebruiksgemak. Als we zo 1 of 2 keer per jaar een storing kunnen voorkomen, dan hebben we investering er al uit. Verder is de begeleiding van Gullimex netjes. Bij de eerste meldingen belden ze: ‘Heb je het in de gaten?’ En bij vragen bel ik Jordy en is het zo weer opgelost.”

Remco Bertens, operationeel directeur

Casestudy Jumbo Van MeerendonkWilt u meer weten over onze oplossing met TempCube?

Christophe Van Buynder

Accountmanager
+32 474 28 46 23
c.vanbuynder@gullimex.be

Christophe Van Buynder
Wenst u op de hoogte te blijven?