Geen producten in winkelwagen
Menu

Optimalisatie MAP-verpakkingsproces met MOCON Dansensor

Gas mengen, analyseren & doseren

Colruyt is een Belgisch familiebedrijf dat van een lokale groothandelaar in 1928 uitgroeide tot een multinational: Colruyt Group. Colruyt Group heeft meer dan 600 supermarkten voor food en non-food in België, Frankrijk en Luxemburg. Tegelijkertijd is ze actief in export, techniek en automatisering.

De productieafdelingen van Colruyt Group bevoorraden verschillende eigen winkelformules zoals Okay, Spar, Bio-Planet, Alvo en natuurlijk Colruyt. Met de komst van een elektronische gasmenger en een online gas analyzer van MOCON Dansensor optimaliseerde de multinational het MAP-verpakkingsproces op haar kaasafdeling.

Probleemstelling

Modified Atmosphere Packaging (MAP) verlengt de houdbaarheid van levensmiddelen. Colruyt Group gebruikt deze manier van verpakken al jaren om onder meer haar gesneden en geraspte kaas langer vers te houden. Het bedrijf besloot het MAP verpakkingsproces op de kaasafdeling verder te verfijnen en tegelijkertijd de kwaliteit van de verpakte producten te verbeteren door de atmosfeer in de verpakkingen te optimaliseren.

Oplossing voor het MAP verpakkingsproces

Colruyt Group voerde een studie uit naar verschillende gasmengers en kwam uit bij de MAP Mix Provectus van het merk MOCON Dansensor. De Map Mix Provectus is een unieke elektronische gasmenger die automatisch schakelt tussen verschillende gasmengsels en bovendien zichzelf controleert. Zijn nauwkeurigheid en snelheid zijn bovendien ongeëvenaard.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Toepassing van de meetinstrumenten

Gullimex plaatste de MAP Mix Provectus en de MAP Check 3 online op 6 productielijnen. Colruyt Group kan tot maximaal 10 verschillende gasmengsels voorprogrammeren in de MAP Mix Provectus. Bij ongewenste afwijkingen in het gasmengsel of de aanvoer- en afvoerdruk stuurt de MAP Mix Provectus een waarschuwing naar de operator. Overschrijdt de atmosfeer in de verpakkingslijn de boven- of ondergrens, dan grijpt de MAP Check 3 in. Het instrument stuurt de gasstroom bij of zet indien nodig het verpakkingsproces stil. Op deze wijze verbeteren betrouwbaarheid en efficiëntie automatisch.

Referentie

“Het beste van de MAP Mix Provectus en de MAP Check 3 is toch wel de toegenomen efficiency en de gasbesparing. Een ander voordeel is de registratie van de metingen van de analyser. Van elk product kunnen we precies aantonen hoe het verpakkingsproces is verlopen. Dat geeft duidelijkheid en zekerheid.”

Kenny Cap, Business Process EngineerWilt u meer weten over de oplossingen met MOCON Dansensor?