Geen producten in winkelwagen
Menu

Stadkasteel Oudaen: Een kok kookt immers liever dan dat hij administreert

Stadskasteel Oudaen is een multifunctioneel hedendaags horecabedrijf, gelegen midden in het centrum van Utrecht. Het stadskasteel herbergt niet alleen een restaurant, maar ook een grand café met terrassen, vergaderruimtes, een theaterzaal en zelfs een eigen bierbrouwerij.

Probleemstelling

Stadkasteel Oudaen houdt zich continu bezig met het verbeteren van processen. Niet alleen om efficiënter te kunnen werken, maar vooral om het arbeidsplezier te behouden. De directie besloot daarom de temperatuurregistratie te automatiseren. Een kok kookt immers liever dan dat hij administreert.

Oplossing

Gullimex wees Stadskasteel Oudaen op twee grote voordelen van registratiesysteem TempWeb: tijdsbesparing en online monitoring. Met TempWeb hoeven de koks niet meer zelf de temperatuur in de gaten te houden. Wanneer de temperatuur te veel stijgt of daalt, krijgen zij, net als de direct, een automatische melden. Die melding komt binnen op hun smartphone, tablet of computer in de vorm van een sms of e-mail. Omdat het systeem heel alert reageert, voorkomt het horecabedrijf waste en tijdverlies en wint het aan gemak en zekerheid over de kwaliteit van het eten en drinken.

Toepassing meetinstrumenten

Stadskasteel Oudaen plaatste 30 temperatuursensoren in de drie keukens en in de gehele bierinstallatie: de brouwerij en de bar. TempWeb is goed en netjes in te bouwen. De sensoren zitten niet alleen in de koelingen, maar ook in de frituur en de au bain-marie. En dankzij de directe afgifte van een signaal richting de koks en de directie is de informatie altijd gelijk daar waar het nodig is. TempWeb genereert bovendien automatisch rapportages, zo vaak als gewenst is. Die rapportages maken veranderingen in reguliere patronen snel inzichtelijk. Bijvoorbeeld dat de temperatuur van de vriezer tijdens het defrostprogramma afwijkend gedrag vertoont. Door de monteur er tijdig naar te laten kijken, worden mankementen hersteld voordat er sprake is van een echte storing.

Referentie

“Gullimex is net als de apparatuur: stipt en betrouwbaar. Alles wat ze vertelt hebben over TempWeb klopt. TempWeb is heel gebruiksvriendelijk. Ook de nazorg was netjes. Gullimex kwam kijken of alles naar wens verliep. En door kort na installatie het systeem te finetunen, zijn we tot een mooi, goed werkend eindresultaat gekomen. Ik ben er blij me.”

Peter Elzendoorn, directeur

Download als PDF: Casestudy Stadkasteel OudaenWilt u meer weten over de oplossing met TempWeb en TempMitter?

Christophe Van Buynder

Accountmanager
+32 474 28 46 23
c.vanbuynder@gullimex.be

Christophe Van Buynder
Joke Abé

Accountmanager Inside Sales
+32 53 80 97 54
j.abe@gullimex.be

Joke Abé
Jolien De Smet

Service & Sales Support
+32 53 80 97 54
j.desmet@gullimex.be

Jolien De Smet
Wenst u op de hoogte te blijven?