Geen producten in winkelwagen
Menu

TempCube doet wat het belooft: plug&play, goed werkend en gebruiksvriendelijk

Gullimex Casestudy Buurtslagers

Buurtslagers is met zo’n 120 filialen een van de grootste slagerijketens in België. Ze verkoopt niet alleen vleesproducten, maar ook kaas, salades, belegde broodjes, koude schotels en bereide gerechten. Buurtslagers hanteert het winkel-in-een-winkel-concept: ze is te vinden als geïntegreerde slagerij in supermarkten. De (vlees)producten in het assortiment van Buurtslagers zijn afkomstig van moedermaatschappij Meat&More, een voedingsbedrijf dat ambachtelijke beenhouwerij koppelt aan technologische innovatie.

Probleemstelling

Buurtslagers gebruikte al vele jaren Temptimon om de temperatuur in de slagerijwinkels te monitoren. Maar Temptimon raakte verouderd; een bekabeld systeem dat op een lokale computer draaide. De hoogste tijd voor een upgrade dus. Temperatuurbewaking is immers cruciaal voor de interne kwaliteitsbewaking en voor het behalen van “smileys”. Die smileys tonen aan dat Buurtslagers strikt de hygiëne- en kwaliteitsnormen opvolgt. De slagerijketen wil bovendien direct kunnen ingrijpen wanneer temperaturen te hoog worden om te voorkomen dat ze producten moet weggooien.

De oplossing

Buurtslagers wenste een systeem dat de eigen technische dienst zelf zou kunnen installeren. Een tweede wens was dat het systeem draadloos zou zijn. Koelmeubels wisselen namelijk wel eens van filiaal of ze worden vervangen. Gullimex liet Buurtslagers daarop twee systemen testen. Daaruit rolde een duidelijke voorkeur voor TempCube. TempCube is een plug&play-datalogger voor draadloze controle van temperatuur, luchtvochtigheid en beweging.
Buurtslagers zag in TempCube een goed en overzichtelijk systeem waar zowel de eigen technische dienst als de helpdesk goed mee uit de voeten zou kunnen.

Toepassing TempCube

TempCube is toe te passen op koel- en vriescellen, koelvitrines en stekkerklaarmeubelen. Buurtslagers gebruikt TempCube voor de koelmeubels. Per sectie van maximaal 3,75m lang plaatste ze één logger. De loggers zijn eenvoudig over te plaatsen naar andere meubels wanneer de inrichting verandert. In de koelcel hangt eveneens een logger.

Wanneer een van de loggers een overschrijding van de ingestelde temperatuurwaarden signaleert, dan verstuurt ze via e-mail een alarmering naar het centrale wachtteam dat direct actie onderneemt. Buurtslagers ervaart ook de software en interface van TempCube als zeer prettig. De gegevens van elk filiaal draaien op één applicatie. Buurtslagers hoeft dus niet voor elk filiaal apart in te loggen.

Referentie

Dorien Verest, projectopvolger: “Het was erg prettig dat we twee systemen mochten uitproberen en zo het beste systeem voor ons konden uitkiezen. TempCube is precies wat we nodig hebben: plug&play, goed werkend en gebruiksvriendelijk.”

Annick Van Nieuwenberg

Accountmanager
+32 472 87 42 09
a.vannieuwenberg@gullimex.be

Annick Van Nieuwenberg
Wenst u op de hoogte te blijven?