Geen producten in winkelwagen
Menu

Kaasboerderij Kaamps: Zekerheid over temperatuur stelt productieproces veilig

Bij kaasboerderij Kaamps maken ze al decennialang kaas: 800 kazen per dag, 1,1 miljoen kilo kaas per jaar. De kazen van dit familiebedrijf vinden gretig aftrek in Nederland en in nog 40 andere landen. Met zo’n grote afzetmarkt is het belangrijk dat de productie is veiliggesteld. Bijvoorbeeld door zekerheid te krijgen over de temperatuur. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Probleemstelling

Zuursels moeten worden opgeslagen bij een temperatuur die lager is dan -45°C. Zonder goed zuursel: geen goede kaas. Toen er een keer een korte storing was in de zuurselvriezer konden ze tijdig ingrijpen. Maar de storing maakte de familie Nijland goed bewust van de risico’s die er zijn wanneer er een storing plaatsvindt op een moment dat er niemand aanwezig is. Ze ging direct op zoek naar een systeem dat de temperatuur automatisch kon registreren én tijdig signaal zou afgeven bij afwijkingen.

Oplossing om temperatuurgedrag in zuurselvriezers te meten

Kaasboerderij Kaamps koos op advies van Gullimex voor TempWeb. TempWeb biedt de kaasboerderij voornamelijk gemak en zekerheid. Gemak omdat de registratie van temperatuurgedrag in zuurselvriezers niet meer handmatig gedaan hoeft te worden. En omdat het heel eenvoudig is rapportages per dag, maand of jaar te printen. De rapportages zijn zo helder dat ze gelijk kunnen zien wanneer de vriezers open zijn geweest. De zekerheid die TempWeb biedt, is het meest belangrijk. Het systeem geeft hen de gelegenheid uitval vóór te zijn en garandeert daarmee dat de zuursels en dus de kazen hun kwaliteit behouden.

Toepassing meetinstrumenten

Kaasboederij Kaamps installeerde TempWeb in de zuurselvriezers. Zodra een vriezer uitvalt of een afwijking vertoont in temperatuurgedrag geeft TempWeb een signaal af. Die ontvangt Femke Nijland -dagelijkse leiding- op haar smartphone. Voorlopig is dit voldoende. In de toekomst wil Kaamps TempWeb aansluiten op de kaasopslagen om daar, behalve de temperatuur, ook de relatieve luchtvochtigheid te meten.

Referentie

“Gullimex is een combinatie van Twentse vriendelijkheid en een dienstverlening die tot in de puntjes verzorgd is. Dat gevoel had ik al bij het eerste gesprek en later bleek dat inderdaad zo te zijn. Zo werkte in het begin de meter niet helemaal naar behoren, maar Gullimex heeft dat direct opgelost. Snel en zonder gedoe.”

Femke Nijland, dagelijkse leiding, Kaasboerderij Kaamps

Casestudy Kaasboerderij KaampsWilt u meer weten over de oplossing met TempWeb?

Christophe Van Buynder

Accountmanager
+32 474 28 46 23
c.vanbuynder@gullimex.be

Christophe Van Buynder
Wenst u op de hoogte te blijven?