Geen producten in winkelwagen
Menu

VHC Actifood wilde de temperatuurregistratie automatiseren

Het bedrijf levert diepvriesproducten en droogwaren aan onder meer: restaurants, brasseries, (eet)cafés, kantines, cafetaria’s, instellingen en cateringbedrijven. Met certificaten van HACCP en BRC laat VHC ActiFood haar klanten zien dat voedselkwaliteit en -veiligheid gegarandeerd zijn.

Temperatuurregistratie en – controle gebeurde handmatig

Bij VHC ActiFood is de temperatuur het belangrijkste punt van aandacht. De temperatuurregistratie en -controle gebeurde handmatig, wat goed ging, maar ook ruimte overliet voor menselijke fouten. Toen VHC ActiFood ging uitbreiden en ze zich wilde certificeren voor BRC was het tijd de temperatuurbewaking te automatiseren.

Temperatuurregistratie volledig onder controle met TempWeb en TempMitter

VHC ActiFood liet zich door Gullimex adviseren en schafte TempWeb en TempMitter aan. VHC ActiFood heeft hiermee haar hele temperatuurketen onder controle: van ontvangst goederen en warehousing tot en met transport en levering in één digitaal platform. Bijzonder is de koppeling van TempWeb met TomTom die nodig was voor de BRC certificering. Met dit track&trace-systeem kan het bedrijf 24/7 aantonen waar en wanneer producten geladen zijn, welke route ze hebben afgelegd en wat de temperatuurgegevens tijdens het transport waren.

De grootste meerwaarde van beide systemen is de automatisering met als pluspunt de nauwkeurigheid van de gegevens. Dankzij de alarmfunctie kan VHC ActiFood tijdig reageren op temperatuurafwijkingen. Er is inzicht in temperatuur én locatie. En dankzij de jaarlijkse kalibratie zijn de geregistreerde gegevens altijd betrouwbaar.

Toepassing van de temperatuurregistratie systemen

VHC ActiFood plaatste in totaal 14 sensoren in de verschillende koelcellen en vriescellen en één sensor per vrachtwagen. Elke sensor communiceert haar temperatuurgegevens draadloos naar een digitale omgeving waarop bevoegden kunnen inloggen. Alarmmeldingen verzendt TempWeb rechtstreeks naar een ingegeven telefoonnummer of e-mailadres.

TempMitter wordt in de komende periode in gebruik genomen. Met TempMitter registreert VHC ActiFood de ‘aankomsttemperatuur’ van elke levering. Met iedere PC, tablet of smartphone kunnen alle meetprocessen direct worden ingezien.

TempWeb geeft in combinatie met TempMitter inzicht in de volledige koude keten. Zo is in real-time exact inzichtelijk wat de temperatuur van de goederen is. VHC beschikt nu over een goed werkend systeem voor de borging van de koude keten. Dit systeem bewaakt de opslagcondities en de te nemen maatregelen bij het niet voldoen aan deze condities.

Referentie

“We zijn gelijk met Gullimex in zee gegaan, dus we hebben geen vergelijkingsmateriaal, maar daar hebben we ook geen behoefte aan. Want de samenwerking bevalt prima. Als er eens wat is, dan is het contact goed. En ook de kalibratieservice van Gullimex is erg prettig. We krijgen tijdig een melding en dan komen ze langs. Heel gemakkelijk.”

André van Tuinen, warehouse VHC ActiFood

Casestudy VHC ActiFoodWilt u meer weten over de oplossing met TempWeb en TempMitter?

Annick Van Nieuwenberg

Accountmanager
+32 472 87 42 09
a.vannieuwenberg@gullimex.be

Annick Van Nieuwenberg
Wenst u op de hoogte te blijven?