Geen producten in winkelwagen
Menu

Van handmatige registratie naar online gemak met MyCCP

Van handmatige registratie naar online gemak met MyCCP

Van der Valk Zwolle, Enschede en Hengelo stapten over op digitale HACCP registratie, uiteraard conform de HACCP-richtlijnen. En dat scheelt aardig wat papierwerk.

Van der Valk Zwolle

Hotelketen Van der Valk heeft wereldwijd meer dan 100 hotels en restaurants. Bij Van der Valk in Zwolle werken ongeveer 200 werknemers. Een van hen is souschef Richard Sloos. Naast zijn werkzaamheden in de keuken beheert hij de opvolging van de HACCP-richtlijnen voor de vestigingen Zwolle, Enschede en Hengelo. In de afgelopen periode heeft hij samen met Gullimex de registratiewerkzaamheden voor HACCP gedigitaliseerd met MyCCP en bluetooth handthermometers TLC750 BT.

Online platform MyCCP

MyCCP is een online platform voor digitale registraties die vereist zijn volgens de richtlijnen van HACCP. Denk hierbij aan de temperatuurregistratie van vaste koelingen, temperatuurlijsten en bijvoorbeeld schoonmaaklijsten. Richard Sloos stelde deze registratielijsten zelf eenvoudig samen via ‘drag-and-drop’ en plande de meetmomenten in. De planning en wat er precies geregistreerd moet worden, verschijnen nu op de smartphones van de verantwoordelijken in de bijbehorende MyCCP-app. Omdat de registraties direct online worden vastgelegd, is het voor Richard Sloos op elk moment duidelijk of een meting is gedaan en zo ja of er afwijkingen zijn.

Handthermometer TLC750 BT

De temperatuurregistraties in de keuken deed het personeel nog handmatig op een formulier. In zo’n omgeving ontstaan echter gemakkelijk vlekken op de formulieren en wanneer het noteren van de temperaturen, heel menselijk, een keer vergeten werd, viel dat niet direct op. Om dit proces te verbeteren gebruikt Van der Valk nu de TLC750 BT. Dit is een handthermometer die de gemeten temperatuur via bluetooth direct uploadt naar het online platform MyCCP. Er hoeft dus niks genoteerd te worden en dat bespaart zowel bewaarruimte als tijd.

Altijd en overal inzicht

Voor Richard Sloos zijn de positieve effecten van MyCCP en de bluetooth handthermometer duidelijk. ‘Ik kan in principe overal waar internet is even kijken wat de situatie is. Dat betekent dat ik heel goed de HACCP-opvolging kan bewaken voor drie vestigingen tegelijk. En als er een afwijking is geconstateerd in een van de koelingen, dan is het prettig dat ik ’s avonds bijvoorbeeld nog even kan controleren of dat naar wens is bijgetrokken of dat we toch nog actie moeten ondernemen. We zijn nu bovendien van dat tijdrovende papierwerk af.’

Continue doorontwikkeling

MyCCP wordt op basis van feedback van de gebruikers continu doorontwikkeld. Zo wordt binnenkort de mogelijkheid van ‘periodieke sluiting’ toegevoegd. Checklists kunnen dan tijdelijk ‘uit’ worden gezet. Handig, vindt Richard Sloos, want hij kan dan bijvoorbeeld in de maand augustus banqueting afdeling uitzetten omdat daarvoor in die maand geen HACCP-metingen nodig zijn.

Referentie

“ MyCCP geeft je overzicht. Ik plan alles 1x in en daarna weet iedereen precies wat er wanneer gemeten moet worden. Alle data staan bovendien direct goed en veilig online geregistreerd. Zijn er afwijkingen, dan zie ik dat gelijk en kan ik gericht en snel bijsturen.”

Richard Sloos, Souschef en beheerder HACCP

Wenst u op de hoogte te blijven?