Geen producten in winkelwagen
Menu

Food Industry

De bewustwording rond veilig voedsel in de Food Industry groeit. Over de hele linie. Overheden en producenten proberen elke vorm van risico op verontreinigde of bedorven producten uit te sluiten. Deze zekerheid wordt met de dag belangrijker. Bedrijven werken onder alsmaar strengere voorschriften voor inkoop, ontvangst, productieproces, opslag, verkoop en transport. Ze moeten aan al die richtlijnen voldoen om uiteindelijk te kunnen leveren aan de eindverbruiker.

Gullimex biedt klanten de zekerheid dat alle processen voldoen aan voorwaarden van constante kwaliteit, optimale hygiëne en veilige productie. Het levert daarvoor een breed assortiment aan hoogwaardige meetinstrumenten. En Gullimex biedt een zeer hoog gewaardeerde proactieve ondersteuning via kalibratieservice en onderhoud.

1. Ingangscontrole

Controle op temperatuur, luchtvochtigheid en onder andere brix- en zoutpercentage bij binnenkomst goederen. Door middel van:

 

3. Verpakkingsafdeling

Controle op gasmengsel, restzuurstof & CO2-waardes, lekkages, hygiëne, sealranden, etikettering, barcodes en artwork. Door middel van:

Ruimtebewaking

RmoniWeb en TempCube van Gullimex registreren diverse grootheden in het productieproces en de distributieketen. Omdat actuele meetwaarden zoals temperatuur altijd en overal online te raadplegen zijn, is het systeem heel flexibel, betrouwbaar en zeer geschikt voor procesbewaking. De software is zeer gebruiksvriendelijk en heeft een duidelijke visualisatie die actuele metingen vergelijkt met ingestelde grenswaarden. En bent u even niet online? Dan stuurt het systeem direct per sms of e-mail een alarm bij overschrijving van de limiet. Want als het om voedsel gaat, laten we niets aan toeval over.

Daarnaast biedt Gullimex oplossingen om het productieproces te optimaliseren door nauwkeurige bewaking van luchtvochtigheid en temperatuur met bijvoorbeeld Ebro EBI-11 procesloggers. De EBI-11 is speciaal geschikt voor routinecontrole en validatie van temperatuur- en drukmetingen in kleine ruimtes.

Hygiëne controle

Voor de voedingsindustrie is de noodzaak groot om een uitgebreide hygiëne controle uit te voeren na reiniging, zodat micro-organismen als listeria, salmonella en E.Coli gedetecteerd kunnen worden. Dit kan met de luminometer of ATP-meter en sneltesten van Hygiena.

De voedingsindustrie en de chemische sector gebruiken analoge en digitale Atago refractometers voor het meten van de Brix-waarde. Bij de analoge refractometer kijkt de klant door het oculair om de Brix-waarde af te lezen, de digitale refractometer toont het meetresultaat op een display.

Verpakken onder beschermende atmosfeer

Gullimex is marktleider in verpakken onder beschermende atmosfeer. En we zijn gespecialiseerd in toepassingen als lekdetectie, sealsterktemeting, online/offline gasanalyse en gasmengen. Onze Modified Atmosphere Packaging (MAP) testapparatuur maakt kwaliteitscontrole eenvoudig mogelijk en waarborgt de kwaliteit van de producten.

En het blijft voor ons niet alleen bij de instrumenten. Vele klanten kennen inmiddels de alom gewaardeerde service afdeling van Gullimex. De jaarlijkse kalibratie en onderhoudsbeurt helpt klanten om certificaten actueel te houden en apparaten in goede staat. Zodat u juiste feiten zeker meet.