Geen producten in winkelwagen
Menu

Bespaar frituurolie met een frituurvetmeter

Om de kwaliteit van het frituurvet te bepalen kunt u gebruik maken van een frituurvetmeter. Een kwalitatief goede en betrouwbare frituurvetmeter van het merk Ebro zorgt voor het mooiste en meest krokante bakresultaat. U meet uiterst snel en nauwkeurig de kwaliteit van het frituurolie, door de polaire delen te meten (maatstaaf voor de verouderingsgraad van frituurolie). Dit apparaat geeft precies aan of de frituurolie goed is, bijna aan vervanging toe is of vervangen moet worden. Door middel van het indicatielampje wordt het meteen zichtbaar hoe het gesteld staat met de kwaliteit van het frituurvet. Een ander voordeel zijn de duidelijke cijfers op de display van deze Ebro frituurvetmeter, dit product is erg gebruiksvriendelijk. U hoeft de kwaliteit van het frituurvet nooit meer “op het oog” te bepalen. Te vroeg vervangen is met de FOM 330 verleden tijd, waardoor u jaarlijks tot wel 30% op uw frituurolie kosten kunt besparen. En misschien nog belangrijker, u biedt uw klant een krokanter en smaakvoller bakresultaat!

Onze producten

De FOM 330 frituurvetmeter

Om de kwaliteit van het frituurvet te bepalen kunt u gebruik maken van de FOM 330 frituurvetmeter. De FOM 330 zorgt voor het mooiste en meest krokante bakresultaat. U meet uiterst snel en nauwkeurig de kwaliteit van het frituurolie, door de polaire delen te meten (maatstaf voor de verouderingsgraad van frituurolie).

Dit apparaat geeft precies aan of de frituurolie goed is, bijna aan vervanging toe is of vervangen moet worden. U hoeft de kwaliteit van het frituurvet nooit meer “op het oog” te bepalen. Te vroeg vervangen is met de FOM 330 verleden tijd, waardoor u jaarlijks tot wel 30% op uw frituurolie kosten kunt besparen. En misschien nog belangrijker, u biedt uw klant een krokanter en smaakvoller bakresultaat!

Hoe werkt de FOM 330 frituurvetmeter?

De meetresultaten met de FOM 330 zijn zeer betrouwbaar en reproduceerbaar. De meting gaat direct via het hete frituurvet. De insteekvoeler van de FOM 330 wordt in het frituurvet gestoken. In het display wordt met behulp van een next-step indicator aangegeven welke vervolgstappen ondernomen moeten worden.

Wanneer de meetwaarde stabiel is wordt de %PC-waarde weergegeven. Een stabiele meetwaarde kan tevens ook herkend worden aan de oplichtende signaallamp.

 

Maakt u gebruik van filtersystemen?

Het is wellicht nog belangrijker om een FOM 330 frituurvetmeter te gebruiken wanneer u een filtersysteem gebruik. Het frituurvet zal na gebruik in kwaliteit achteruit gaan. Het frituurvet dient dus vroegtijdig ververst te worden. Een filtersystemen veranderd de kleur van het verouderingsproces. Daardoor lijkt het alsof de frituurvet nog vers is. Terwijl de grens van 24% polair delen al bereikt is.

De grens van 24% polaire delen wordt algemeen aanvaard als de bovengrens bij frituurolie / vet, dermate is verouderd, dat smaak en voedselveiligheid niet meer gewaarborgd zijn. Met de FOM 330 bespaart u niet alleen op de kosten, ook bent u bezig met verantwoord te frituren.