Geen producten in winkelwagen
Menu

De gassamenstelling controleren en monitoren met een gas analyzer

Gas analyzers controleren en monitoren de gassamenstelling (O2 en/of CO2) tijdens een flow-, schalensluit- of dieptrekverpakkingsproces. Door het gasmengsel voortdurend te analyseren en waar nodig bij te sturen waarborgt de analyzer dat elke verpakking volgens specificaties wordt begast. Bovendien is bij toepassing op flowpackers een besparing van 20-50% haalbaar op het gasverbruik.

Onze gas analyzers

MAP Check 3, O2(Zr) + CO2, GasSave

De online gas analyzers uit de MAP Check 3-serie controleren en monitoren de gassamenstelling (O2 en/of CO2) tijdens een flow-, schalensluit- of dieptrekverpakkingsproces. Door het gasmengsel voortdurend te analyseren en waar nodig bij te sturen waarborgt de analyzer dat elke verpakking volgens specificaties wordt begast. Bovendien is bij toepassing op flowpackers een besparing van 20-50% haalbaar op het gasverbruik.

Integratie MAP Check 3 en MAP Mix Provectus

De MAP Check 3 kan volledig geïntegreerd worden met de MAP Mix Provectus. Als bedrijf wilt u het MAP-proces graag verfijnen en tegelijkertijd de kwaliteit van de verpakte producten verbeteren door de atmosfeer in de verpakking te optimaliseren. Een slimme manier om gas te mengen is met de revolutionaire MAP Mix Provectus. Dit apparaat is een unieke elektronische gasmenger die automatisch schakelt tussen verschillende gasmengsels en bovendien zichzelf controleert.

Gebruikt u de MAP Mix Provectus en MAP Check 3? U zult zien dat u aanzienlijk bespaart op afval- en arbeidskosten ten opzichte van handmatig testen. Bovendien voorkomt u terugroepacties en herverpakken, omdat de machine stopt bij overschrijding van de ingestelde grenswaarden, zodat verbeteringen in het proces direct mogelijk gemaakt kunnen worden.

 

CheckMate 3 O2 (Zr) CO2-100%

Flexibel, snel en nauwkeurig. Het leveren van constante kwaliteit en voortdurende klanttevredenheid is van groot belang. Hoe weet je zeker dat je voldoet aan de verwachtingen van de consument? Meten, meten en nog eens meten, bij voorkeur met een betrouwbare gas analyzer van AMETEK MOCON, zoals de CheckMate 3. Met deze kopruimteanalyzer test u snel en efficiënt elke gasverpakking – een ‘must’ voor merkproducenten met grote volumes.

 

ISM-3x w/ pump + RS232, 230VAC

Indien u alleen de zuurstofconcentratie in een zuiver gas, een mengsel van inerte gassen of CO2 wilt meten, dan is de ISM-3 de oplossing. Makkelijker kan het niet! Sluit hem aan op een gesloten systeem met overdruk of gebruik de versie met interne pomp om een monster van uw proces te nemen.

De ISM-3 is eenvoudig in gebruik en uiterst betrouwbaar. Het is een digitaal gestuurde analyzer waarbij de alarmen door de gebruiker vrij instelbaar zijn. Typische toepassingen van de ISM-3 zijn het meten van het zuiverheidsniveau van gasgeneratoren of het meten van restzuurstof in stikstof-spoelprocessen.

Als u meer informatie wenst over uw gasverbruik of gegevensregistratie nodig heeft dan is de MAP Check 3 wellicht een betere optie.

Kenmerken ISM-3

 • 2 alarmniveaus
 • Monstername door gebruik van overdruk of een interne pomp (optie)
 • Verschillende setup-opties mogelijk
 • 2 uitgangssignalen

Ervaringen van onze klanten

Optimalisatie MAP-verpakkingsproces met MOCON Dansensor

“Het beste van de MAP Mix Provectus en de MAP Check 3 is toch wel de toegenomen efficiency en de gasbesparing. Een ander voordeel is de registratie van de metingen van de analyser. Van elk product kunnen we precies aantonen hoe het verpakkingsproces is verlopen. Dat geeft duidelijkheid en zekerheid.” Kenny Kap, Business Process Engineer van Colruyt Group, legt uit hoe de de MAP Mix Provectus en de MAP Check 3 voldoen aan de eisen van de klant.

Lees de volledige casestudy

De CheckPoint 3

De CheckPoint 3 is de meest geavanceerde draagbare analyzer system op de markt waarmee u gemakkelijk en snel O2- en CO2-gehaltes in allerlei verpakkingen onder beschermende atmosfeer (MAP) kunt controleren. De belangrijkste innovatie is de solid-state sensortechnologie die gebruikt wordt om O2 te meten. Deze sensor van de nieuwe CheckPoint 3 heeft een levensduur van langer dan 3 jaar, in plaats van 9 maanden bij het huidige apparaat

Unieke gebruikerservaring

De Checkpoint 3 beschikt over een WiFi-functie die zorgt voor een nieuwe en unieke gebruikerservaring. De grafische gebruikersomgeving van de webinterface biedt de mogelijkheid om snel, eenvoudig en betrouwbaar gegevens te registreren en analyseren. Bovendien geeft het hoogwaardige kleurenscherm in combinatie met de intuïtieve interface een duidelijk overzicht van het proces, plus een zeer gemakkelijke traceerbaarheid en transparantie van tests.

Kenmerken CheckPoint 3

 • Geen dagelijkse 20,9%-kalibratie
 • Verbetert de kwaliteitsbeheersing bij MAP
 • Verbeterde capaciteit verhoogt bedrijfsefficiëntie
 • Keramische “Solid State” sensor verbetert de nauwkeurigheid bij een tweemaal zo hoge snelheid
 • Verlengde levensduur van O2 sensor
 • Lage cost-of-ownership
 • O2 sensor: capaciteit voor meer dan 100.000 metingen
 • Gemakkelijk afleesbaar 3,5″ touchscreen kleurenscherm

 

MAP Check 3 Vacuüm, O2(Zr) + CO2, Buffer

MAP Check 3 Vacuüm is een online gas analyzer voor MAP-verpakkingen in dieptrek- en schalensluitmachines. De MAP Check 3 Vacuüm biedt optimale procescontrole en traceerbaarheid, en helpt verpakkers in de voedingsindustrie eenvoudig te voldoen aan de geldende normen voor voedselveiligheid. De gas analyzer is ideaal voor uiteenlopende MAP-toepassingen als het verpakken van vlees, gevogelte, vis en afbakbrood.

Door de steeds strenger wordende wet- en regelgeving rondom voedselveiligheid is traceerbaarheid een onmisbaar onderdeel van het kwaliteitsborgingsysteem. De gehele productielijn en haar geschiedenis moet getraceerd kunnen worden, zelfs lang nadat de verpakkingen de productieomgeving hebben verlaten. De MAP Check 3 houdt real-time de restzuurstof- en, optioneel, koolstofdioxidewaarden bij van iedere afzonderlijke verpakking, slaat deze gegevens op en stuurt ze via USB of LAN naar de computer.

De MAP Check 3 Vacuüm meet continu de gasinhoud van een verpakking voordat deze wordt afgesloten. Door een gebruiksvriendelijk touchscreen kan de operator voor ieder afzonderlijk product een programma instellen. Zodra de verpakkingsmachine in werking is gesteld, neemt het instrument een gas sample rechtstreeks vanaf de matrijs en geeft de gemiddelde restzuurstof- en koolstofdioxidewaarden van iedere cyclus.

Zodra de meetwaarden de ingestelde grenswaarden naderen, wordt de operator gealarmeerd. Wanneer de grenswaarden worden overschreden, wordt de verpakkingsmachine automatisch stopgezet, wat de kans op toekomstige recalls minimaliseert. Daarnaast beperkt de MAP Check 3 Vacuüm, in vergelijking met handmatige destructieve testen, de kosten voor arbeid, herverpakken en productverspilling.

Evenals de andere Dansensor MAP Check 3 analyzers,  biedt de MAP Check 3 Vacuüm volledige data opslagcapaciteit via USB en LAN. Daarnaast biedt het hetzelfde optimale niveau van online procescontrole en kwaliteitsborging als de MAP Check 3.