Geen producten in winkelwagen
Menu

HACCP infrarood thermometer voor een snelle, nauwkeurige controle

Een HACCP infrarood thermometer is uiterst geschikt voor een snelle controle van o.a. inkomende goederen, ladingen, koelingen en vitrines. Door de infraroodmeting is de oppervlakte temperatuur te meten van een afstand. De infraroodmeting is een optische meting. Snel en destructief. Het is niet mogelijk om met de infraroodthermometer een kerntemperatuur te bepalen.

Met de HACCP infrarood thermometer wordt altijd de oppervlakte temperatuur gemeten. Bij een infraroodmeting zijn de aard, de ruwheid en de kleur van het oppervlak altijd van invloed op de meting. De meting wordt beïnvloedt door de omgevingstemperatuur. De mate van nauwkeurigheid is minder hoog dan met een insteekvoeler.

Hoewel het toegestaan is gebruik te maken van een infrarood thermometer bij controle op inkomende goederen, is het goed om te weten hoe er gemeten moet worden. Lees hier meer over de meetrichtlijnen voor infrarood metingen.

Onze HACCP infrarood thermometers

Welke HACCP infrarood thermometer?

Het is noodzakelijk om als bedrijf vooraf te bepalen welke HACCP infrarood thermometer aangeschaft dient te worden. De hoge werk- en tijdsdruk door de HACCP richtlijnen maakt het aanschaffen van een HACCP infrarood thermometer een absolute vereiste. Voordat een infrarood thermometer aangeschaft wordt zijn er een aantal aandachtspunten waar op gelet moet worden. Gekeken moeten worden naar de optische verhouding, de emissiefactor, de richtlaser en het temperatuurbereik.

Daarnaast is het erg belangrijk om te kijken of alleen een infrarood thermometer aangeschaft moet worden voor IR-metingen. Of dat er daarnaast ook gebruik gemaakt wordt van een infrarood thermometer met insteekvoeler. In dit geval raden we aan te kiezen voor de Ebro TLC750i thermometer. Wanneer alleen IR-metingen gedaan moet worden is het mogelijk te kiezen voor bijvoorbeeld de TFI260 infrarood thermometer.

 

Kalibratie van infrarood thermometers

Om de voedselveiligheid te kunnen waarborgen zijn ook voor inspectie van inkomende goederen, voedsel in vitrines of levensmiddelen in opslag uiterst betrouwbare instrumenten nodig. De voorschriften van onder andere HACCP en de hygiënecode verplichten u als ondernemer het meetinstrument jaarlijks te kalibreren. Dit geldt ook voor infrarood thermometers.

Behalve de insteekvoelers kalibreren wij ook voedselthermometers met infrarood optiek. Dit gebeurt bij de temperaturen: 0°C, 20°C en 60°C. De infrarood thermometers worden na kalibratie voorzien van een ISO-kalibratiecertificaat. Waarmee u gedurende controles kunt aantonen dat u voldoet aan de gestelde richtlijnen.

Meld u aan voor onze kalibratieservice

Ervaringen van onze klanten

Lees het volledige verhaal