Geen producten in winkelwagen
Menu

HACCP thermometer

Om de voedselveiligheid te kunnen garanderen zijn voor het bereiden, in- en terugkoelen, bewaren, transporteren en distribueren van levensmiddelen betrouwbare meetinstrumenten noodzakelijk. De wetten en voorschriften van onder andere HACCP, BRC en IFS verplichten u gebruik te maken van een thermometer die voldoen aan de richtlijnen. Een HACCP thermometer voorzien van een ISO-kalibratiecertificaat helpt u om eenvoudig te kunnen voldoen aan het verplichte onderdeel “meten en registreren”.

HACCP voedselveiligheidsplan

Om de voedselveiligheid te kunnen garanderen is een voedselveiligheidsplan (HACCP) voor bedrijven opgesteld. Bedrijven die zich namelijk bezighouden met bijvoorbeeld de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking en vervoeren van levensmiddelen dienen dit, volgens het voedselveiligheidssysteem op een veilige manier te doen. Het is namelijk van essentieel belang dat de veiligheid van de consument prioriteit heeft.

Verplichte kalibratie volgens HACCP

De wetten en voorschriften van HACCP verplichten u bovendien uw HACCP thermometer jaarlijks te laten kalibreren. Met ons ServiceCenter ondersteunen wij ondernemers bij het voldoen aan deze verplichting. Indien u zich aanmeldt voor de kalibratieservice krijgt u twee weken voor het verstrijken van de kalibratietermijn een oproep om het meetinstrument ter controle aan te bieden

Wenst u op de hoogte te blijven?