Geen producten in winkelwagen
Menu

Insteekthermometers uit het topsegment

Wilt u een nauwkeurig proces voor handmatige temperatuurregistratie? Een insteekthermometer van Ebro biedt uitkomst. De insteekthermometers van Ebro is uiterst nauwkeurig en blijven uitstekend functioneren gedurende veeleisende omstandigheden. De insteekthermometer is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een horecaonderneming, grootkeuken, catering of (sport) kantine, zorginstelling, detaillisten en fastfoodsector.

Om kwalitatief hoogwaardige producten te serveren en daarmee de voedselveiligheid van de klanten te garanderen is het gebruik maken van een goede insteekthermometer noodzakelijk. Een insteekthermometer beschikt over een insteekvoeler die zeer nauwkeurig dompel- en insteekmetingen kan uitvoeren. De temperatuur wordt in de display weergegeven zodat het goed te bepalen is of de producten aan de gewenste verplichtingen voldoet.

Onze bestsellers

Insteekthermometer – meetrichtlijnen

Insteekmetingen kunnen toegepast worden in:

  • Vlees
  • Fruit
  • Deeg

Dompelmetingen kunnen toegepast worden in:

  • Koffie
  • Soep
  • Water

De temperatuursensor van de insteekvoeler zit verwerkt in de punt van de insteekvoeler. Wanneer een insteekmeting uitgevoerd moeten worden dient de insteekvoeler tenminste tot 3 cm in het te meten product gestoken te worden, zodat uiterst nauwkeurig gemeten kan worden. Het is echter onmogelijk om de oppervlakte temperatuur te meten met de insteekvoeler. Wanneer de meting succesvol is voltooid is het noodzakelijk om het meetinstrument te reinigen met voelerreinigingsdoekjes, zodat kruisbesmettingen worden voorkomen.

Wanneer de temperatuur in de vriezer of koelcel wordt gemeten is het aan te bevelen gebruik te maken van een flesje met alcohol met insteekdop. Bij het meten van de temperatuur is het mogelijk dat er besmettingen optreden. Door gebruik te maken van een flesje alcohol kan de temperatuur in de alcohol gemeten worden in plaats van in het product.

Lees meer in ons kennisbankartikel

 

Insteekthermometer ten behoeve van HACCP plan

Jaarlijks komen er nog zo’n 500.000 tot ca. 2 miljoen voedselvergiftigingen voor. Daarom is het ter preventie belangrijk dat er op voorhand noodzakelijke maatregelen genomen worden. Temperatuurregistratie met een insteekthermometer volgens HACCP is één van deze maatregelen. Doordat de voedselthermometer wordt voorzien van een ISO-kalibratiecertificaat, voldoet deze aan de richtlijnen van het voedselveiligheidssysteem.

In de richtlijnen van HACCP staat ook dat de insteekthermometer jaarlijks gecontroleerd en gekalibreerd dient te worden. Door de insteekthermometer jaarlijks te laten kalibreren wordt gekeken of de thermometer ook afwijkt van de standaard waarden. Bij een afwijkende meting wordt de insteekthermometer gekalibreerd. De kalibratie zorgt er voor dat de insteekthermometer weer voldoet aan de HACCP richtlijnen.

 

Een insteekthermometer kalibreren

Om een betrouwbare meting te garanderen, is het van belang om regelmatig de insteekthermometer te laten kalibreren. Met ons ServiceCenter bieden wij een unieke kalibratieservice. Meetinstrumenten van verschillende merken kunnen hier ter controle aangeboden en gekalibreerd worden. 

Indien u aangemeld bent voor deze service krijgt u van ons een oproep. De oproep ontvang u enkel weken voor het verstrijken van de termijn. 

De eerste oproep gaat vergezeld met een gele kunststof koker. Deze is voorzien van een voorgedrukte adressering. U hoeft alleen maar het instrument in de gele koker te plaatsen en op de post te doen. De speciaal ontwikkelde koker waarborgt daarmee een veilige zending.

De insteekthermometer wordt voorzien van een kalibratiecertificaat. Daarmee kunt u bij controles aantonen dat u voldoet aan de gestelde eisen in de diverse richtlijnen.

Meld u aan voor onze kalibratieservice