Geen producten in winkelwagen
Menu

Frituurthermometer

Met behulp van een frituurthermometer voorkomt u dat het frituurvet te snel weggegooid wordt. U weet zeker dat u het frituurvet altijd op tijd vervangt, waardoor u behoorlijk op uw kosten kunt besparen. Veel horeca ondernemingen zijn al erg bewust bezig met het verantwoord frituren. Daarbij wordt ook vaak gebruik gemaakt van filtersystemen. De filtersystemen onttrekken de polaire delen uit het frituurvet, waardoor de frituurvet weer bruikbaar is. Toch is het frituurvet niet oneindig schoon te houden. Het probleem met het filtersysteem is dat de kleur veranderd tijdens het verouderingsproces. Hierdoor kun je met het blote oog niet direct met 100% zekerheid zeggen dat het vet echt schoon is. Maakt u gebruik van een filtersysteem? Dan is het zeker aan te bevelen ook gebruik te maken van een frituurthermometer. Daarmee weet u zeker dat het frituurvet schoon of verbruikt is.

De grens van 24% polaire delen wordt algemeen aanvaard als de bovengrens bij frituurolie / vet, dermate is verouderd, dat de smaak en voedselveiligheid niet meer gewaarborgd zijn. Met een frituurthermometer kan dit probleem voorkomen worden.

Frituurthermometer FOM 330

Als opvolger van de FOM 320 is er nu de FOM 330 frituurthermometer. Met de FOM 330 is de kwaliteit van het vet eenvoudig te bepalen. Daarnaast zijn de meetresultaten ook zeer betrouwbaar en reproduceerbaar. Door de insteekvoeler van de FOM 330 in het frituurvet te steken wordt zowel de temperatuur als de % PC gemeten. In het display wordt met behulp van een next-step indicator aangegeven welke vervolgstappen ondernomen moet worden. De meting kan pas voldaan worden zodra de meetwaarde stabiel is. Is dit het geval wordt de % PC-waarde in het display weergegeven. Ideaal is de oplichtende signaallamp. Bij een stabiele meetwaarde licht de signaallamp op in de kleur groen, geel of rood. Zowel de % PC meetwaardes en de temperatuur worden op het display weergegeven.

% PC Signaallamp Kwaliteit frituurvet Advies
0% – 18,5% Groen Ongebruikt
19% – 24% Geel Kritisch Frituurvet (deels) vervangen
> 24% Rood Verbruikt Frituurvet direct verversen

Toepassing frituurthermometer FOM 330

De frituurthermometer is bij tal van horecaondernemingen toe te passen. Grootkeukens, cafetaria, catering en sportkantines hebben veel te maken met het frituren en dan biedt de frituurthermometer zeker uitkomst. Horecaondernemingen worden er vanuit de wetgeving op gewezen om te voldoen aan de richtlijnen van HACCP. Iedere onderneming dat werkt met levensmiddelen moet de voedselveiligheid kunnen garanderen. Wanneer u twijfelt over de kwaliteit van het vet kan de frituurthermometer gebruikt worden om de olie te controleren. Een dagelijkse meting van het frituurvet is dan ook aanbevolen. Wanneer de waarde van 24% PC wordt aangegeven in het display moet het vet vervangen worden. Boven de 24% (staat gelijk aan DPTG 13% gewichtsprocent) loopt u het risico van een bekeuring door de nieuwe Voedsel-en Waren Autoriteit.

Wenst u op de hoogte te blijven?