Geen producten in winkelwagen
Menu

Gekalibreerde thermometer

Bent u op zoek naar een gekalibreerde thermometer? Waarmee u voldoet aan uw wettelijke verplichtingen en beschikt over een zeer nauwkeurige temperatuurregistratie? Met de gekalibreerde thermometers van Ebro wordt het proces voor een sluitende registratie ten behoeve van uw HACCP plan vereenvoudigt, zodat het verplichte “meten en registreren” niet te veel tijd kost, maar dat u die tijd kunt investeren in hetgeen wat u als ondernemer graag doet.

Met een gekalibreerde thermometer voldoet u aan uw wettelijke verplichtingen

De Europese Hygiëneverordening verplicht iedere onderneming dat levensmiddelen produceert, verwerkt of distribueert een voedselveiligheidsplan op te stellen volgens de 7 basisprincipes van HACCP. In het voedselveiligheidsplan moeten de eisen beschreven worden met betrekking tot het gehele proces van inkoop, ontvangst, productie, opslag, verkoop en transport.

De CCP’s (kritische controle punten) binnen de verschillende fases in het proces worden in kaart gebracht en er moet aangegeven worden hoe deze te beheersen. Temperatuurbeheersing is één van de belangrijkste processen binnen een onderneming dat werkt met levensmiddelen. Het monitoren en bewaken van temperatuur is één van de CCP’s die beschreven staan in de richtlijnen van HACCP.

Dit zijn de 4 CCP’s die voor temperatuurbeheersing:

  • Het meten van opslag- en presentatietemperatuur
  • Verhitten van producten (< 75°C)
  • Afkoelen van producten (binnen 5 uur moet de temperatuur minimaal 7°C of lager zijn)
  • Voor het verlengen van de houdbaarheid is de pH maximaal 4.2

HACCP zeker met Gullimex oplossingen

Wenst u op de hoogte te blijven?