Geen producten in winkelwagen
Menu

Horeca thermometer

De horeca thermometer wordt gedurende veeleisende omstandigheden ingezet. Ook dan is het is het belangrijk dat de horeca thermometer naar behoren functioneert en de juiste temperatuur toont. Voor horeca ondernemers is een kwalitatief goed meetinstrument onmisbaar. Behalve het garanderen van de voedselveiligheid draagt dit bij aan een sluitende registratie. Met een sluitende registratie wordt voldaan aan de richtlijnen van de hygiënecode voor de horeca. Daardoor ook aan de strenge eisen van het voedselveiligheidssysteem HACCP.

Het belang van een horeca thermometer

Mede door de essentie van HACCP en de voedselveiligheid is een horeca thermometer noodzakelijk geworden. De vergrootglas ligt tegenwoordig enorm op de kwaliteit van het opgeleverde product. Als horeca ondernemer kun je je het niet veroorloven onveilige producten op te leveren. Mede door de HACCP richtlijnen ben je als horeca ondernemer verplicht voedselveiligheid te garanderen.

HACCP

De Europese HACCP (Hazard Analysis and Critical Point) is een voedselveiligheidsysteem. De HACCP richtlijnen verplichten bedrijven de kritische punten binnen het bedrijf te controleren, registreren en te beheersen. Eén van de kritische punten is het registreren van de temperatuur. Om de klanten voedselveiligheid te kunnen garanderen is een horeca thermometer tegenwoordig onmisbaar geworden. Gebruik maken van een voedselthermometer komt de kwaliteit van het product ten goede, wat resulteert in een hogere waardering van de klant.

Infrarood thermometer voor de horeca

De Ebro TLC750i horeca thermometer is een thermometer met een dubbele functie. De Ebro TLC750i insteekthermometer is een thermometer met zowel een uitklapbare insteekvoeler als een infrarood optiek voor snelle contactloze metingen. Door de dubbele functie is de infrarood thermometer horeca zeer breed inzetbaar.

  • De insteekvoeler kan ingezet worden voor insteekmetingen in bijvoorbeeld vlees of fruit
  • De insteekvoeler kan ingezet worden voor dompelmetingen in vloeistof zoals koffie of soep
  • De infraroodoptiek wordt ingezet om een snelle controle uit te kunnen voeren van binnenkomende goederen, ladingen, koelingen etc.

Een infraroodmeting met de infrarood thermometer is een optische meting, snel en niet destructief. Het is belangrijk om te weten wat de meetrichtlijnen voor infrarood metingen zijn. Met de infraroodmeting wordt de oppervlakte temperatuur gemeten en nooit een kerntemperatuur. Let wel dat de omgevingstemperatuur invloed heeft op de meting. De infraroodmeting is daarom minder nauwkeurig dan de insteekmeting.

Wenst u op de hoogte te blijven?