Geen producten in winkelwagen
Menu

Insteekthermometer voor de horeca uit het topsegment

Wilt u een nauwkeurig proces voor handmatige temperatuurregistratie? Een insteekthermometer van Ebro biedt uitkomst. De insteekthermometer van Ebro is uiterst nauwkeurig en blijven uitstekend functioneren gedurende veeleisende omstandigheden. De insteekthermometer is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een horecaonderneming, grootkeuken, catering of (sport) kantine, zorginstelling, detaillisten en fastfoodsector. Om kwalitatief hoogwaardige producten te serveren en daarmee de voedselveiligheid van de klanten te garanderen is het gebruik maken van een goede insteekthermometer noodzakelijk. Een insteekthermometer beschikt over een insteekvoeler die zeer nauwkeurig dompel- en insteekmetingen kan uitvoeren. De temperatuur wordt in de display weergegeven zodat het goed te bepalen is of de producten aan de gewenste verplichtingen voldoet.

Insteekthermometer – meetrichtlijnen

Insteekmetingen kunnen toegepast worden in:

 • Vlees
 • Fruit
 • Deeg

Dompelmetingen kunnen toegepast worden in:

 • Koffie
 • Soep
 • Water

De temperatuursensor van de insteekvoeler zit verwerkt in de punt van de insteekvoeler. Wanneer een insteekmeting uitgevoerd moeten worden dient de insteekvoeler tenminste tot 3 cm in het te meten product gestoken te worden, zodat uiterst nauwkeurig gemeten kan worden. Het is echter onmogelijk om de oppervlakte temperatuur te meten met de insteekvoeler. Wanneer de meting succesvol is voltooid is het noodzakelijk om het meetinstrument te reinigen met voelerreinigingsdoekjes, zodat kruisbesmettingen worden voorkomen.

Wanneer de temperatuur in de vriezer of koelcel wordt gemeten is het aan te bevelen gebruik te maken van een flesje met alcohol met insteekdop. Bij het meten van de temperatuur is het mogelijk dat er besmettingen optreden. Door gebruik te maken van een flesje alcohol kan de temperatuur in de alcohol gemeten worden in plaats van in het product.

Insteekthermometer ten behoeve van HACCP plan

Jaarlijks komen er nog zo’n 500.000 tot ca. 2 miljoen voedselvergiftigingen voor. Daarom is het ter preventie belangrijk dat er op voorhand noodzakelijke maatregelen genomen worden. Temperatuurregistratie met een insteekthermometer volgens HACCP is één van deze maatregelen. Doordat de voedselthermometer wordt voorzien van een ISO-kalibratiecertificaat, voldoet deze aan de richtlijnen van het voedselveiligheidssysteem.

In de richtlijnen van HACCP staat ook dat de insteekthermometer jaarlijks gecontroleerd en gekalibreerd dient te worden. Door de insteekthermometer jaarlijks te laten kalibreren wordt gekeken of de thermometer ook afwijkt van de standaard waarden. Bij een afwijkende meting wordt de insteekthermometer gekalibreerd. De kalibratie zorgt er voor dat de insteekthermometer weer voldoet aan de HACCP richtlijnen.

Welke thermometer is geschikt voor de horeca?

 

 • Ebro TFX410 voedselthermometer
  • Door de professional aangegeven als één van de beste. De insteekthermometer biedt een hoge mate van nauwkeurigheid. Door de grote display is de temperatuur makkelijk af te lezen. De TFX410 beschikt over een meetbereik van -50 tot 300°C.
 • Ebro TLC1598 voedselthermometer
  • Een goedkoper alternatief is de TLC 1598. Deze thermometer beschikt over een inklapbare voeler en is zeer handzaam in gebruik. Het meetbereik van de TLC1598 insteekthermometer horeca ligt tussen de -50 en 200°C.

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de laatste trends & ontwikkelingen?

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de laatste trends & ontwikkelingen in de horeca? Vul dan onderstaande formulier in en meld u zich aan voor onze online nieuwsbrief.

Aanmelding nieuwsbrief

 • Over welke branche(s) mogen we u blijven informeren?

 • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

Wenst u op de hoogte te blijven?