Geen producten in winkelwagen
Menu

Thermometer ijken

Bent u bekend met de eisen van HACCP en uw hygiënecode? En wist u dat het volgens de richtlijnen verplicht is om uw voedselthermometer jaarlijks te laten kalibreren? Het kalibreren van de thermometer is niet hetzelfde als een thermometer ijken. Het ijken van thermometer is het vergelijken van de thermometer met een vastgestelde standaard. Wanneer een thermometer gekalibreerd wordt zal gecontroleerd worden of de thermometer nog de juiste temperaturen weergeeft.

 

Thermometer ijken of kalibreren

Het is niet verplicht om uw thermometer jaarlijks te ijken. Het is wel te adviseren om uw thermometer jaarlijks te laten kalibreren zodat u kunt aantonen dat u werkt volgens de richtlijnen van HACCP en uw hygiënecode. In de richtlijnen staan de eisen beschreven voor het proces van inkoop, ontvangst, productieproces, opslag, verkoop en transport. Om de voedselveiligheid van uw producten te kunnen waarborgen zijn betrouwbare meetinstrumenten nodig voor het bereiden, in- en terugkoelen, bewaren, transporteren en distribueren van levensmiddelen en/of diervoeders.

Onze kalibratieservice

Als HACCP specialist op gebied van voedselveiligheid hebben wij sinds de invoering van de HACCP richtlijnen ons eigen ServiceCenter waar wij de mogelijkheid bieden alle temperatuurloggers en voedselthermometers van ieder merk te laten kalibreren. Ons ServiceCenter kalibreert jaarlijks ca. 25.000 instrumenten waarvan 19.000 via onze kalibratieservice en ca. 6000 via onze reparatieservice. Onze specialisten voeren deze service uit voor klanten zoals cateraars, alle oliemaatschappijen (tankstations), KNVB sportkantines, keuringsdiensten, slagers, bakkers, grootkeukens etc.

Werkwijze kalibratie

De kalibratie wordt uitgevoerd in stabiele thermostaatbaden voor drie kalibratie punten: -20°C, 0°C en 120°C. De referentiethermometer, waarvan de kalibratie herleidbaar is, heeft een nauwkeurigheid van ± 0,03 °C, Dit instrument wordt jaarlijks geijkt en gecertificeerd door een erkend instituut.

Behalve de thermometer met insteekvoeler kalibreren wij ook thermometers met infrarood optiek. Ook de infraroodthermometers kalibreren wij op drie kalibratiepunten, namelijk: 0°C, 20°c en 60°C.

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste trends en ontwikkelingen in uw markt? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelding nieuwsbrief

  • Over welke branche(s) mogen we u blijven informeren?
  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.
Wenst u op de hoogte te blijven?