Geen producten in winkelwagen
Menu

Thermometer kalibreren

De thermometer kalibreren is een jaarlijkse verplichting volgens de richtlijnen van onder andere HACCP. Het frequente gebruik van de voedselthermometer kan er toe leiden dat de meetinstrumenten meetafwijkingen gaan vertonen. Daardoor wordt voedselveiligheid niet voor de volle 100% gegarandeerd. Om dit te voorkomen adviseren wij u uw thermometer of temperatuurlogger jaarlijks te laten kalibreren en te onderhouden.

 

De thermometer kalibreren volgens de richtlijnen van HACCP

Volgens de Europese Hygiëneverordening moet ieder bedrijf dat levensmiddelen en/of diervoeders produceert, verwerkt of distribueert een voedselveiligheidsplan opstellen. Dit moet gebeuren volgende principes van het voedselveiligheidssyteem HACCP. In de richtlijnen van HACCP staan de eisen beschreven voor het proces van inkoop, ontvangst, productieproces, opslag, verkoop en transport. Ondernemers moeten in staat zijn veilige levensmiddelen te produceren. Indien er gewerkt wordt volgens de richtlijnen van HACCP.

Om het eenvoudiger te maken voor u als ondernemer hebben de brancheorganisaties specifieke hygiënecodes opgesteld. De hygiënecode dient fysiek op het bedrijf aanwezig te zijn. U kunt er als ondernemer voor kiezen volgens de goedgekeurde hygiënecode van een brancheorganisatie te werken. Wanneer u werkt volgens de richtlijnen van de hygiënecode, kunt u garanderen dat uw producten goed en veilig zijn. Voldoet u aan de richtlijnen van uw hygiënecode, voldoet u aan de richtlijnen van HACCP.

Om de voedselveiligheid te kunnen waarborgen zijn betrouwbare meetinstrumenten essentieel voor het bereiden, in- en terugkoelen, bewaren, transporteren en distribueren van levensmiddelen en/of diervoeders. De voorschriften van zowel HACCP als uw hygiënecode verplicht u als ondernemer gebruik te maken van een thermometer en dient u uw thermometer jaarlijks te kalibreren.

Wilt u uw thermometer kalibreren?

Als marktleider en specialist op gebied van HACCP en voedselveiligheid hebben wij sinds de invoering van de HACCP richtlijnen ons eigen ServiceCenter waar wij de mogelijkheid bieden alle temperatuurloggers en voedselthermometers van ieder merk te laten kalibreren.

Aanmelden kalibratieservice België

  • Taal
  • Wij maken gebruik van uw kalibratieservice en willen een
  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.
Wenst u op de hoogte te blijven?