Geen producten in winkelwagen
Menu

Veilig voedsel door hygiënecontrole in fastfoodrestaurants!

Vraag en aanbod van fastfood blijft groeien in grote steden. De tijd voor hygiëne controle in fastfoodrestaurants en om processen te implementeren die o.a. veilig voedsel en faciliteit hygiëne garanderen is aangebroken. Bij het overgrote deel van het management van veel restaurants is het bewustzijn om 100% voedselveiligheid te borgen aanwezig.

Steeds meer bedrijven implementeren systemen om o.a. de hygiëne-voorschriften na te leven en temperatuurregistratie te automatiseren. Behalve de wettelijke verplichting zijn deze twee pijlers ook essentieel voor de kwaliteit van de producten. Mede doordat restaurants onder een vergrootglas liggen door de groeiende media gaat niets boven kwaliteit. Eén enkel incident kan grote, negatieve gevolgen hebben. Kwaliteitscontroles die slechte hygiënische omstandigheden rapporteren, kunnen met behulp van de media, een groot publiek negatief beïnvloeden.

Om bedrijven die werken met levensmiddelen de juiste handvaten te bieden zijn de voorschriften van HACCP opgesteld. In de richtlijnen zijn onder andere het gehele proces van inkoop, ontvangst, productieproces, opslag, verkoop en transport beschreven.

Hoewel de richtlijnen het ondernemers gemakkelijker zouden moet maken, zijn de voorschriften voor veel bedrijven lastig te handhaven en bovendien zeer omvangrijk. Daarom zijn er per branche goedgekeurde, kant-en-klare hygiënecodes opgesteld.

De procedures die in de hygiënecode beschreven staan zijn een uitwerking van de HACCP-beginselen. Wordt er gewerkt volgens de hygiënecode, wordt er automatisch ook voldaan aan de richtlijnen van HACCP. Daardoor wordt gegarandeerd dat de producten goed en veilig zijn.

Extra hygiënecontrole in fastfoodrestaurants zorgt voor voedselveiligheid!

Gasten van o.a. fastfood restaurants verdienen een schone omgeving. Productieruimtes waar (rauw) voedsel in aanraking geweest is met o.a. oppervlakken of spoelwater dienen extra gecontroleerd te worden op mogelijke (microbiologische) contaminatie.

Met de ATP- en bioluminometers van Hygiena helpen wij bedrijven bij het bewaken en controleren van voedselveiligheidsprocessen. Met de instrumenten zijn eenvoudig atp metingen, microbiologische inspectie en monstername uit te voeren.

Welk instrument gebruik ik voor de hygiënecontrole?

Afhankelijk van wat er gemeten moet worden kiest u het juiste instrument en de juiste reinigingschecks/swabs. Wilt u een ATP test uitvoeren op oppervlakken en spoelwater kiest u voor de UltraSnap (oppervlakken) of AquaSnap (spoelwater). Om de ATP-waarde te meten is de SystemSure Plus ATP meter voldoende om een betrouwbaar en reproduceerbaar resultaat te krijgen. De SystemSure Plus ATP meter is een uitstekend kwaliteitsbewakingssysteem voor ATP-hygiënemonitoring.

Om te testen op aanwezigheid van allergenen gebruikt u de AllerSnap of SuperSnap.

Microbiologische testen uitvoeren

Wenst u in de toekomst ook microbiologische testen uit te voeren, zoals Entero, E.Coli, Coliformen of Totaal Kiemgetal, dan kiest u voor de EnSure bioluminometer.

De EnSURE is een nauwkeuriger instrument, in combinatie met de Supersnap zelfs 10x nauwkeuriger dan de SystemSure Plus met de UltraSnap. Door deze hoge nauwkeurigheid zijn ook allergenen te detecteren.

Kruisbesmetting op rauw vlees meten met CrossCheck

CrossCheck meet de zuurfosfatase-activiteit, een natuurlijk enzym dat aanwezig is in rauw vlees. CrossCheck wordt gebruikt bij afgewerkte producten om de thermische verwerking en voedselcontactoppervlakken te testen op ruwe vleesresten en kruisbesmetting.

Met de CrossCheck bepaalt u snel de veiligheid van gekookte producten of omgevingsoppervlakken. U heeft al resultaat binnen 2-5 minuten. CrossCheck detecteert tot 0,1% of minder bij rauw vlees of vis.

De resultaten met CrossCheck zijn alleen te verkrijgen in combinatie met de EnSure bioluminometer.

Aanmelding nieuwsbrief

  • Over welke branche(s) mogen we u blijven informeren?

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

Wenst u op de hoogte te blijven?