Geen producten in winkelwagen
Menu

Whitepaper EBI 16 versus ETS

Elk ziekenhuis in Nederland beschikt over een interne of externe centrale sterilisatieafdeling (CSA). Medewerkers op de CSA reinigen, verpakken en steriliseren hier zorgvuldig de medische instrumenten. Hiermee borgen de ziekenhuizen de veiligheid bij en kwaliteit van de chirurgische handelingen conform de hoogste hygiënische standaarden. De laatste stap in dit proces, het steriliseren, gebeurt met behulp van een sterilisator: de autoclaaf.

Om te controleren of het sterilisatieproces in de autoclaven correct werkt, conform de installation qualification (IQ), voeren ziekenhuizen dagelijks een routinecontrole uit, een zogenaamde Bowie & Dick-test. Er zijn verschillende meetinstrumenten op de markt om zo’n test uit te voeren. Lange tijd was de ETS van het merk 3M in Nederland het meest gebruikte elektronische meetinstrument.

Inmiddels is er een serieuze concurrent op de markt: de EBI 16 van producent Ebro. Onder Deskundigen Steriele Medische Hulpmiddelen (DSMH’s) is twijfel of de EBI 16 een volwaardig alternatief is voor de ETS. Daarnaast rijst de vraag: welk instrument is het meest geschikt voor mijn CSA?

Bent u nieuwsgierig? Vul uw gegevens in en download de whitepaper EBI 16 versus ETS. U ontvangt een link per e-mail. In dit onderzoek leggen we beide instrumenten naast elkaar en laten we verschillende ziekenhuizen aan het woord over hun ervaring met de instrumenten.

Whitepaper EBI 16 vs. ETS

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.
Wenst u op de hoogte te blijven?