Geen producten in winkelwagen
Menu

Topkwaliteit kernthermometers

Wilt u voorkomen dat vis of vlees te taai of te droog wordt bereid? En wilt u het mooiste bereidingsresultaat? Dan is de kerntemperatuur daarin essentieel. Er wordt vaak op intuïtie afgegaan of de kerntemperatuur juist is en of het vlees of vis de juiste gaarheid heeft bereikt. Behalve dat de voedselveiligheid daarmee niet gegarandeerd kan worden, doet het ook afbreuk aan de textuur en daarmee de smaak. Een kernthermometer is daarom de juiste oplossing!

Onze bestsellers

Waarom een kernthermometer?

Voor professionals is de kernthermometer onmisbaar. Daarmee weten ze zeker dat de gaarheid van product gewaarborgd is, maar dat er ook voldaan wordt aan diverse richtlijnen zoals de hygiënecode. In deze hygiënecode zijn eisen beschreven voor inkoop, ontvangst, productieproces, opslag, verkoop en transport van vlees, vleesbereidingen en vleesproducten. De procedures van de hygiënecode zijn een uitwerking van de HACCP- beginselen. HACCP is een voedselveiligheid systeem dat op ieder bedrijf aanwezig dient te zijn.

Het meten van de temperatuur is een van de kernpunten van de richtlijnen van HACCP. Een betrouwbare en zeer nauwkeurige kernthermometer vereenvoudigd het proces van temperatuurregistratie.

 

Kruisbesmetting door een kernthermometer voorkomen?

Wilt u kruisbesmetting door een kernthermometer voorkomen? Maak dan gebruik van voelerreinigingsdoekjes. Doordat de insteekvoeler voor verschillende doeleinden wordt gebruikt is het essentieel de insteekvoeler te reinigen voor hergebruiken. Door gebruik te maken van voelerreinigingsdoekjes wordt enig risico op kruisbesmetting voorkomen.

 

Uitvoering van de meting met een kernthermometer

Ben je geen professional? Maar u wilt wel met een kernthermometer de kerntemperatuur van vlees bepalen? Dan moet u wel precies weten hoe u de kernthermometer moet gebruiken.

Steek de voeler in het dikste gedeelte van het vlees. Neem wel genoeg ruimte van het vet of bot. Dit heeft namelijk de volgende reden:

  • De insteekvoeler van de kernthermometer moet niet te dichtbij het bot ingestoken worden. Het bot wordt sneller heet, waardoor de kernthermometer een hogere temperatuur weergeeft dan dat de kerntemperatuur daadwerkelijk is. Gevolg is dat het vlees nog niet de juiste kerntemperatuur en daarmee de juiste gaarheid heeft bereikt.
  • Steek de insteekvoeler ook niet te dichtbij het vet in het vlees. Vet isoleert namelijk. Dit betekent dat er een lagere kerntemperatuur wordt weergegeven dan dat het daadwerkelijk is. Het vlees kan daarom te gaar zijn.

 

 

Welke kernthermometer?

Het meest belangrijke aan een kernthermometer is dat deze zeer betrouwbaar en uiterst nauwkeurige metingen weergeeft, zodat voldaan wordt aan de richtlijnen van HACCP. Volgens de richtlijnen van HACCP is het verplicht om de kernthermometer jaarlijks te laten kalibreren. Om tijdens jaarlijkse controles niet voor verassingen komen te staan is het zeker te adviseren om dit te doen.

 

Een kernthermometer kalibreren

Om een betrouwbare meting te garanderen, is het van belang om regelmatig de kernthermometer te laten kalibreren. Met ons ServiceCenter bieden wij een unieke kalibratieservice. Meetinstrumenten van verschillende merken kunnen hier ter controle aangeboden en gekalibreerd worden. 

Indien u aangemeld bent voor deze service krijgt u van ons een oproep. De oproep ontvang u enkel weken voor het verstrijken van de termijn. 

De eerste oproep gaat vergezeld met een gele kunststof koker. Deze is voorzien van een voorgedrukte adressering. U hoeft alleen maar het instrument in de gele koker te plaatsen en op de post te doen. De speciaal ontwikkelde koker waarborgt daarmee een veilige zending.

De kernthermometer wordt voorzien van een kalibratiecertificaat. Daarmee kunt u bij controles aantonen dat u voldoet aan de gestelde eisen in de diverse richtlijnen.

Meld u aan voor onze kalibratieservice