Geen producten in winkelwagen
Menu

Kleurtesten

In de voedingsindustrie heeft men zich te houden aan steeds strenger wordende regels het is tegenwoordig noodzakelijk om gereinigde oppervlaktes te controleren of deze werkelijk schoon zijn. Behalve microbiologische en ATP sneltesten, kan dit ook met kleurtesten uitgevoerd worden, zoals de Insite listeria test.  Een compleet, kostbare laboratoriumuitrusting is niet nodig.

De kleurtesten zijn er in verschillende uitvoeringen. Testen die na activering direct reageren en testen die na incubatietijd veranderen van kleur.

De kleurtesten zijn uit te voeren zonder gebruik te hoeven maken van een ATP- of luminometer. U heeft enkel een incubator nodig. Swab het werkoppervlak en incubeer de test. Bij aanwezigheid van micro-organismen zal de kleur van het testmedium veranderen.

Interpretatie van de kleurtesten

De resultaten van kleur testen zijn zeer eenvoudig te begrijpen. Wanneer er micro-organismen aanwezig zijn zal de kleur van het test medium veranderen. Dit is voor iedereen duidelijk afleesbaar. U heeft de gewenste informatie sneller voorhanden dan bij een onderzoek uitgevoerd door het laboratorium. De testresultaten bieden u de mogelijkheid om sneller over te kunnen tot batch vrijgave. Bij een een negatief resultaat kan bovendien sneller ingegrepen worden, zodat mogelijke terugroepacties en de daarop volgende.

Wenst u op de hoogte te blijven?