Geen producten in winkelwagen
Menu

Atago refractometer

De Atago refractometer is tegenwoordig vaak onmisbaar binnen diverse productieprocessen. Met de optische precisie instrumenten van Atago is het eenvoudig om de brekingsindex van een vloeistof te bepalen. De handige, compacte meetinstrumenten van Atago zijn eenvoudig in gebruik  op de werkvloer, in het lab en op het veld. De hoge nauwkeurigheid in combinatie met de snelle metingen maakt de Atago refractometer van uitzonderlijke kwaliteit.

Hoe werken de refractometers van Atago?

De refractometers van Atago zijn inzetbaar in de voedingssector en de chemische sector. Ze worden gebruikt om de brix-waarde te meten. De analoge en de digitale refractometer meten de brix-waarde met een ‘oculair’. Bij de analoge refractometer moet u door het oculair kijken om de brix-waarde af te lezen. De digitale refractometer geeft het resultaat weer op een klein scherm.

Welke brix-refractometer past bij u?

Bepaal welke meter u nodig heeft voordat u meet. Dat klinkt misschien als een open deur. Maar door daar eerst over na te denken, kunt u beter kiezen uit de vele verschillende schaalverdelingen en het verschil in meetbereik van brix-percentages. Elk product heeft namelijk haar eigen concentratie. Fruit, koffie, melk en diverse soorten olie hebben een verschillende standaard. U vindt bij Atago voor elke toepassing de juiste oplossing.

Digitale brix-refractometer van Atago

De Pal refractometer, winnaar van de Good Design Award, is een uiterst handzame digitale refractometer uit het topsegment van het merk Atago. Het instrument is zeer nauwkeurig en ligt goed in de hand. Meten gaat daarmee uiterst efficiënt. U hebt 2 of 3 druppels nodig van het product dat u wenst te zien in het scherm . Een ander groot voordeel is dat de Pal refractometer waterdicht is en u het makkelijk schoon kunt maken onder stromend water.

 

Analoge refractometers van Atago

Atago heeft ook zeer betrouwbare analoge refractometers voor het bepalen van de brix-waarde van sappen, koffie en bewerkte levensmiddelen als ketchup en jam. Met de analoge meter kijkt u via een oculair om de brix-waarde te bepalen. De Master 53 heeft een meetbereik van 0.0 tot 53.0% Brix. De Master 53 T refractometer heeft ook een meetbereik van 0.0 tot 53.0% Brix en een automatische temperatuurcorrectie.

Atago refractometers

Wenst u op de hoogte te blijven?