Geen producten in winkelwagen
Menu

pH-meters

U kan de veiligheid en daarmee de kwaliteit van uw voedingswaren garanderen door de pH-waarde te bepalen. Het meten van de zuurtegraad is naast het meten van de temperatuur één van de belangrijkste indicatoren voor de kwaliteit en veiligheid van levensmiddelen. Behalve de kwaliteit en veiligheid bepaald de zuurgraad ook de houdbaarheid.

 

pH-meters voor de voedingsindustrie

De pH-waarde wordt gemeten van verschillende producten zoals, vlees, yoghurt, kaas, melk etc. Het meten van de pH waarde in bijvoorbeeld de vleesindustrie is essentieel. De kwaliteit van het vlees kan namelijk beïnvloed worden door diverse factoren. Zoals de gezondheid van het geslachte dier, stress, voeding etc. Zeker bij export kennen de pH-waarde nauwe grenzen. De gemeten pH-waarde bepaald of het vlees geschikt is voor verkoop. Stijgt de pH waarde boven de 7,0 dan zal het vlees afgekeurd worden.

pH-meters voor transport

Na het transport van levensmiddelen dient de tank volledig te worden gereinigd en gedesinfecteerd om microbiologische groei van bacteriën en schimmels te voorkomen. Een grondige reiniging of desinfectie is echter niet altijd 100% betrouwbaar. Wij bieden met de pH meter een oplossing om de pH waarde in het laatste spoelwater te meten, zodat gecontroleerd kan worden of de reinigingsmethode het gewenste effect heeft gehad.

pH meters voor de (fris)drankenindustrie

U kan de veiligheid en daarmee de kwaliteit van dranken garanderen door de pH-waarde te bepalen. Het meten van de zuurtegraad is naast het meten van de temperatuur één van de belangrijkste indicatoren voor de kwaliteit en veiligheid van levensmiddelen.
Wenst u op de hoogte te blijven?