Geen producten in winkelwagen
Menu

Visuele inspectie met de VisioPointer

De visuele inspectie oplossingen van TriVision bieden de nieuwste (hoogste) standaard voor de inline inspectie van verpakkingen. Waarom zou u het risico nemen om verpakkingen met fouten (afwijkingen) te versturen? De verpakking dient te voldoen aan de verwachtingen betreffende juiste houdbaarheidsdata, dichte seal, correct label en andere coderingen.

De consument wil op uw verpakkingen kunnen vertrouwen. Ziet een verpakking er op het eerste gezicht niet perfect uit of vindt er een recall plaats, dan beschadigt dit uw reputatie als retailer of producent. De kosten en nevenschade hiervan zijn enorm. Waarbij de kans bestaat dat de consument in de toekomst een andere keuze maakt. Dit kan worden voorkomen. 

Verpakkings- en productinspectie 

De visuele inspectiesystemen van Gullimex helpen u met het streven naar de allerbeste kwaliteit van product en verpakking. Deze systemen zijn speciaal ontwikkeld voor de controle van verpakkingen en producten in de voedingsindustrie. De verschillende oplossingen gebruiken hoge resolutie camerabeelden om verpakkingen te controleren op aspecten zoals de seal, het etiket, de houdbaarheidsdata en de barcode. Producten kunnen wij daarnaast feilloos controleren op kleur, diameter, omvang en een aantal andere punten. 

De visuele inspectie oplossingen van Gullimex voor verpakkingen draaien inline, op hoge snelheid (+160 p/min) en simultaan aan de boven- en onderzijde. Naast de vier standaard visuele inspectie oplossingen die hieronder zijn weergegeven, is er ook de mogelijkheid om een visueel systeem klant specifiek voor u te bouwen.   

Seal Label & artwork Houdbaarheidsdata Bovenzijde Zijkant Onderzijde
VisioPointer
VisioCompact √ (mits geen onderzijde inspectie) √ (mits geen seal inspectie)
SmartInspector X X
Inline Inspector

Tabel 1: Overzicht standaard visuele inspectie oplossingen
Tabel 1 gaat uit van de maximale configuratie van de oplossingen. In de praktijk zijn er andere configuraties mogelijk die niet alle opties bieden. De configuraties worden in overleg met de klant en productspecialist samengesteld.

 

Bereken uw terugverdientijd

VisioPointer

De VisioPointer® is een high-end, state-of-the-art kwaliteitscontrole systeem ontworpen voor een uitgebreide kwaliteitscontrole van levensmiddelverpakkingen. De VisioPointer® is een complete oplossing dankzij zijn ingebouwde transportband en uitstootmechaniek. Door het compacte ontwerp en eenvoudige installatie is deze snel te installeren in bestaande productielijnen.

Het systeem is gebaseerd op geavanceerde visuele inspectie technologie, waardoor het een sterk betrouwbaar, accuraat en efficiënt kwaliteitscontrole systeem is. Inspectie van de seal, label & artwork, houdbaarheidsdata en barcode op basis van de ingegeven kwaliteitsspecificaties zorgen ervoor dat de producten die niet voldoen worden uitgestoten. Het inregelen van het systeem aan uw kwaliteitsvereisten voorkomt dat er niet onnodig verpakkingen worden uitgestoten.

Naast standaard sealverpakkingen is de VisioPointer® ook geschikt voor de inspectie van thermogevormde verpakkingen, trayseal verpakkingen en dieptrekverpakkingen.

Software – Bovenop verpakkingscontrole is de VisioPointer, dankzij haar gebruiksvriendelijke en geavanceerde software, ook een effectieve methode om de productie te optimaliseren. In de software kan bijvoorbeeld eenvoudig worden geanalyseerd of bijvoorbeeld één van de smeltkoppen (NL) / Lasbakken (BE) disfunctioneert, of telkens op dezelfde plek een inaccurate seal geeft. Op basis van dergelijke feedback kan vroegtijdig buiten draaiuren (bijna) defecte onderdelen worden vervangen. Zo voorkomt u downtime en bespaart u kosten.

MES / ERP koppelingen – Doordat verschillende visuele inspectie machines eenvoudig onderling ingeladen producten kunnen uitwisselen, te koppelen zijn met vrijwel ieder MES & ERP systeem om productiedata in te laden en op afstand kunnen worden geüpdatet bent u klaar voor Industry 4.0.

VisioCompact

De VisioCompact® biedt vergelijkbare mogelijkheden als de VisioPointer, enkel met een compactere behuizing, niet standaard aanwezige uitstoot en het niet simultaan kunnen inspecteren van de seal en het onder etiket. Het is daarom de perfecte oplossing voor het inspecteren van label en artwork, barcodes en print op alle zijden van de verpakking.

SmartInspector

De SmartInspector® biedt de oplossing voor verpakkingen die alleen aan de boven en zijkant dienen te worden geïnspecteerd op label & artwork, houdbaarheidsdata en barcode. De machine wordt eenvoudig over een bestaande transportband heen geplaatst, neemt daardoor vrijwel geen extra ruimte in en is daarom een van toegankelijkste visuele inspectie oplossingen.

Inline Inspectie

De Inline Inspector is een visuele inspectie oplossing die vergelijkbaar is met de VisioPointer, maar dan ingebouwd kan worden in een verpakkingsmachine. Grote voordeel van deze oplossing is dat er geen extra ruimte benodigd is, compactere opstelling mogelijk is en gunstiger geprijsd is als de VisioPointer.

Controle op de volgende verpakkingsaspecten

Inspectie en validatie van de seal

Inspecteert de seal, waardoor een optimale houdbaarheid wordt gegarandeerd.

 • Detecteert en stoot verpakkingen met contaminatie, lasfouten of vouwen in de seal uit.
 • De gevoeligheid kan worden gespecificeerd om onnodige afgekeurde producten als gevolg van onbeduidende fouten te vermijden.
 • Het percentage vereiste niet-verbroken seal kan worden gespecificeerd.
 • Kan de seal inspecteren van b.v. thermoform of trayseal verpakkingen geseald met transparante of gekleurde topfolie.

 

Afdrukinspectie van houdbaarheidsdata

Zorgen voor correcte, leesbare houdbaarheidsdata.

 • Detecteert en stoot verpakkingen met onjuiste, onleesbare, zoekgeraakte of ontbrekende afgedrukte markeringen uit.
 • Gebaseerd op intelligent gebruik van optische karakter herkenning (OCR) en optische karakter verificatie (OCV) om veelvoorkomende OCR- en OCV-uitdagingen te vermijden die valse uitwerpen van acceptabele afdrukken veroorzaken.
 • Kan markeringen inspecteren en lezen die zijn afgedrukt door allerlei soorten printers, inclusief matrixpuntprinters, inkjet printers enz.
 • Inspecteert printmarkeringen op alle soorten materialen, inclusief transparante folie.

Barcode inspectie/ 2d code en andere codes

Zeker zijn van een correcte en scanbare code.

 • Detecteert en stoot verpakkingen met een onjuiste, onleesbare, misplaatste of ontbrekende barcode uit.
 • Inspecteert en valideert verschillende soorten 1D- en 2D-barcodes.
 • Inspecteert en behandelt zowel statische als data embedded barcodes, zoals prijs of gewicht ingesloten barcodes.
 • Barcodes kunnen ook worden geïnspecteerd wanneer ze op cilindrisch gevormde verpakkingen worden geplaatst.

 

Label- en artwork inspectie

Correcte informatie en juiste uiterlijk van de verpakking.

 • Detecteert en stoot verpakkingen met een onjuist, beschadigd, zoekgeraakt of ontbrekend label of artwork uit.
 • Toleranties kunnen worden ingesteld om onbeduidende fouten te accepteren, zoals een licht gekanteld label.
 • Etiketten kunnen worden geïnspecteerd, ongeacht de oriëntatie van de verpakking.
 • Etiketten op de boven-, onder- en zijkanten kunnen worden geïnspecteerd, ook op cilindrische verpakkingen.
 • Campagne label.