Geen producten in winkelwagen
Menu

Voedselthermometer

Temperatuurbeheersing is één van de kritieke controlepunten voor iedereen die met voeding bezig is. Om de voedselveiligheid te kunnen waarborgen is het noodzakelijk om de CCP’s voor het bereiden, in- en terugkoelen, bewaren, transporteren en distribueren van levensmiddelen regelmatig te monitoren. Hiervoor zijn uiterst betrouwbare meetinstrumenten nodig.

Gullimex biedt een uitstekend assortiment met kwalitatief hoogwaardige meetinstrumenten van Ebro. De Ebro voedselthermometers en infrarood thermometers zijn voorzien van een ISO-kalibratiecertificaat en voldoen daarmee aan de richtlijnen HACCP, BRC, IFS, GDP, GMP en ISO22000.

Voedselthermometer conform HACCP

De voorschriften van o.a. HACCP zijn voor veel bedrijven omvangrijk en lastig te handhaven. In de richtlijnen staat het gehele proces van inkoop, ontvangst, productieproces, opslag, verkoop en distributie beschreven. Waarbij het monitoren en registreren van temperatuur één van de pijlers is. Voor de CCP’s die beheerst moeten worden zoals, opslag- en presentatietemperatuur, verhitten van producten en afkoelen van producten is het verplicht een voedselthermometer te gebruiken die voldoet aan de eisen van HACCP.

De wetten en voorschriften van HACCP verplichten u om een gekalibreerde thermometer te gebruiken. Het meetinstrument moet minimaal één keer per jaar gekalibreerd worden. Gedurende de audit moet aangetoond worden dat de voedselthermometer jaarlijks wordt gecontroleerd en/of gekalibreerd.

Met ons ServiceCenter bieden wij een unieke kalibratieservice waar diverse meetinstrumenten ter controle aangeboden en gekalibreerd kunnen worden. Indien aangemeld voor de kalibratieservice krijgt u twee weken voor het verstrijken van de kalibratietermijn een oproep om het instrument ter controle op te sturen. U kan hiervoor de gele koker gebruiken. De speciaal ontwikkelde koker verzekert een veilige zending.

De voedselthermometer wordt na afronding van de kalibratieservice voorzien van een ISO-kalibratiecertificaat. Daarmee kunt u bij controles aantonen dat u voldoet aan de gestelde eisen in de diverse richtlijnen.

Wenst u op de hoogte te blijven?